Είσαι από αυτές ή αυτούς που κάνουν sex μόνο για την χαρά και το ξεφάντωμα χωρίς να θέλεις κάτι παραπάνω; Χωρίς να ζητάς δέσμευση, αφοσίωση, δάκρυα συντροφικότητας και πάει λέγοντας;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του οργασμού

Μία νέα έρευνα υποστηρίζει πως το sex χωρίς δεσμεύσεις μπορεί να σε οδηγήσει σε κάτι συναρπαστικό. Μπορεί να σου εξασφαλίσει μία πολύ ωραία σχέση με όλα όσα δεν ήθελες να ξεπροβάλλουν καλύτερα και πιο έντονα από ποτέ!

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, έβγαλαν το συμπέρασμα πως οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μοιραστούν σημαντικές, προσωπικές πληροφορίες μετά από έναν οργασμό και αυτό είναι το πιο πολύτιμο μυστικό που μπορεί να σας δέσει για τα καλά. Έχει τη δύναμη να σας φέρει πολύ κοντά – συναισθηματικά!

Η ειλικρίνεια που πηγάζει και κυριεύει σώμα και πνεύμα έχει να κάνει με την ανάγκη για να μοιραστεί κάποιος  τα μυστικά του εξαιτίας της οξυτοκίνης – η ορμόνη του έρωτα που έχει συνδεθεί με συναισθήματα αγάπης και οικειότητας – που σε παίρνει και σε σηκώνει μετά από τον οργασμό!

Η επικοινωνία κάνει τόσο καλό;

«Η επικοινωνία μετά το σεξ συνδέεται με τη σεξουαλική ικανοποίηση. Για το λόγο αυτό, οι συζητήσεις που γίνονται κάτω από τα σεντόνια μπορεί να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της οικειότητας, αλλά – σε καμία περίπτωση- δεν πρέπει να έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ.

Το ποτό πριν το σεξ μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες κουβέντες» λένε οι ειδικοί και συμπληρώνουν «Όσοι καταναλώνουν αλκοόλ δεν απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όταν μοιράζονται προσωπικές τους πληροφορίες με τους συντρόφους τους καθώς αυτές οι πληροφορίες δεν είναι τόσο σημαντικές όσο αυτές που έρχονται στην επιφάνεια όταν κάποιος είναι νηφάλιος».