Μπορεί ο ήλιος να βελτιώσει τις σεξουαλικές επιδόσεις του αγαπημένου σου; Ναι, γιατί βελτιστοποιεί τις ποσότητες βιταμίνης D στον οργανισμό του!

Νέα έρευνα από την Ιταλία έρχεται να μας αποδείξει πως τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στους άντρες μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία!

Οι επιστήμονες μελέτησαν 141 άντρες με προβλήματα στύσης και παρατήρησαν ότι οι μισοί σχεδόν είχαν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης και μόνο ένας στους πέντε είχε τα βέλτιστα επίπεδα. Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άντρες με το πιο σοβαρό πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας είχαν έως και 24% χαμηλότερα ποσοστά βιταμίνης D στον οργανισμό τους από εκείνους που είχαν ήπιας μορφής πρόβλημα.cover-1

Σύμφωνα με το συντάκτη της έρευνας Alessandra Barassi, M.D., η έλλειψη βιταμίνης D είναι πιθανό να τονώνει την παραγωγή (ελευθέρων) χημικών ριζών (άτομα που δεν έχουν ζεύγος ηλεκτρονίων αλλά μόνο ένα ηλεκτρόνιο) οι οποίες καταστρέφουν το νιτρικό οξείδιο, χωρίς τη σωστή ποσότητα του οποίου τα αιμοφόρα αγγεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, δυσκολεύοντας τη διαδικασία της στύσης.

Οι επιστήμονες μελετάνε πλέον κατά πόσον η πρόσληψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλού κακού πάντως, αν δεις τον αγαπημένο σου να αντιμετωπίζει τέτοια θεματάκια, βγαλ’ τον στον ήλιο! Η βιταμίνη D εκτός από τα στυτικά προβλήματα, θα συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, οπότε είτε με τον έναν είτε τον άλλο τρόπο, μια βελτίωση θα τη δεις!