Εγκαταλείπεις μια ιστοσελίδα αν δεν μπορεί να φορτωθεί μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Περιμένεις το συρμό του Μετρό και καρφώνεις το βλέμμα σου στην οθόνη που σου δείχνει σε πόσα λεπτά φτάνει, λες και μπορείς να κάνεις την ώρα να περάσει με τη δύναμη του μυαλού σου. Αν μια συσκευή χαλάσει, την αντικαθιστάς, είναι πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο.

Επικοινωνούμε συνεχώς και στιγμιαία: ένα post, ένα tweet, ένα poke. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαμε τόσο συνδεδεμένοι με τα πάντα εκτός από τα συναισθήματα μας.

Μήπως η ίδια νοοτροπία έχει περάσει και στις σχέσεις μας; Όλα γίνονται γρήγορα. Το φλερτ μετατρέπεται συχνά σε one night stand. Τσακώνεσαι με το ταίρι σου και το πρώτο που κάνεις είναι να διαγράψεις το προφίλ του στο Facebook.

Μπορείς όμως να διατηρήσεις τη σχέση σου αν δεν έχεις υπομονή; Είναι ίδιο το φλερτ αν δεν υπάρχει καρτερικότητα;

Σε μια εποχή που δεν έχουμε υπομονή για τίποτα και δεν επιδιώκουμε τη διόρθωση αλλά την άμεση αντικατάσταση, με το νέο, εξελιγμένο και ωραιότερο μοντέλο, είναι λογικό να έχουμε υιοθετήσει αυτή τη νοοτροπία και στις σχέσεις μας.

Μάλλον σε μια εποχή που μας δίνει άπειρες επιλογές το καλύτερο είναι να κάνουμε μία και να έχουμε την υπομονή και το θάρρος να την υποστηρίζουμε.

Ξεκίνα από απλά πράγματα: Μην τρέξεις στη σκάλα μόλις ακούσεις τον συρμό να έρχεται, το επόμενο τρένο θα φτάσει μέσα σε λίγα λεπτά. Αν χαλάσει το τηλέφωνο σου επιδίωξε πρώτα να το επιδιορθώσεις, συμβιβάσου με την ιδέα πως κάποια λεπτά είναι νεκρός χρόνος (ναι, μπορείς να κοιτάζεις άφοβα το ταβάνι για μερικά λεπτά), και όταν μαλώνεις με τον σύντροφο ή τους φίλους σου, μάθε να μετράς μέχρι το 10,100,1000…1.000.000.000!

Σκέψου μόνο αν στη ζωή σου θέλεις να απολαμβάνεις στιγμιαία ευχαρίστηση ή παρατεταμένη ικανοποίηση; Οι επιλογές που λέγαμε…