Ο καφές αποτελεί το αγαπημένο πρωινό ρόφημα των Ελλήνων. Η γεύση και το άρωμά του είναι ξεχωριστά, μας γεμίζει ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του καθενός. Ελληνικός, espresso, φίλτρου ή φραπέ. Ό,τι και να πίνεις μέσα στην καθημερινότητά σου δεν πρέπει να ξεχνάς κάτι: Μην το παρακάνεις! Ο καφές είναι πράγματι ένα πολύ ωραίο ρόφημα. Όμως, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί κάποια στιγμή να μας κουράσει και να θέλουμε να πιούμε κάτι διαφορετικό.

Αρνητικά και θετικά από την κατανάλωση καφέ

Άλλωστε, πρόσφατη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ έχει θετικά και αρνητικά. Από τη μία ο καφές μπορεί να αυξήσει την καρδιακή αρρυθμία και να μειώσει τη διάρκεια του ύπνου, ενώ από την άλλη να τονώσει τη σωματική δραστηριότητα. Η μελέτη, που έγινε σε 100 ενήλικες με μέση ηλικία 38 ετών, οι μισοί από τους οποίους επιλέχθηκαν τυχαία για να πίνουν καφέ επί 14 μέρες, βρήκε ότι ο καφές σχετιζόταν με μια αύξηση κατά 54% στις αφύσικες συσπάσεις της καρδιάς.

Επίσης τις μέρες που έπιναν καφέ, οι συμμετέχοντες έκαναν τουλάχιστον 1.000 έξτρα βήματα σε σχέση με τις μέρες που δεν έπιναν. Από την άλλη, όσοι έπιναν καφέ, είχαν κατά μέσο όρο 36 λιγότερα λεπτά ύπνου τα βράδια. Κάθε επιπρόσθετο φλιτζάνι καφέ σχετιζόταν με σχεδόν 600 έξτρα βήματα τη μέρα και με 18 λιγότερα λεπτά ύπνου.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείς κι εσύ να αντικαταστήσεις τον καφέ με κάποιο άλλο ρόφημα, κάνοντας διάλειμμα μερικές μέρες μες την εβδομάδα σου, έχουμε μερικές προτάσεις.

Πιάσε ένα energy drink

Τα τελευταία χρόνια τα energy drinks έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή. Αν θεωρείς ότι πρόκειται για μια επιλογή που ταιριάζει κυρίως στο καλοκαίρι, κάνεις λάθος. Πρόσφατα η Hell Energy λάνσαρε 2 νέες χειμερινές γεύσεις, που μπορούν να αντικαταστήσουν εύκολα έναν από τους καφέδες που πίνεις μες στη μέρα. Σε συσκευασίες με μοτίβα που θυμίζουν με χριστουγεννιάτικα πουλόβερ, το HELL Nordic Red και το HELL Nordic Turquoise θα μας κρατήσουν συντροφιά το χειμώνα. Το HELL Nordic Red έχει γεύση ροδιού. Έρχεται στο κουτάκι με το έντονο κόκκινο χρώμα ενώ το HELL Nordic Turquoise με την εξωτική γεύση από ακτινίδιο έρχεται στη συσκευασία χρώματος τιρκουάζ.

Επένδυσε στα smoothies

Τα τελευταία χρόνια τα smoothies έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο. Είναι ήδη γνωστό ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ευεργετική για τον οργανισμό. Εκτός από τις άφθονες βιταμίνες όμως, ένα ρόφημα τις πρωινές ώρες θα σε κρατήσει χορτάτη, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους δίαιτας. Παράλληλα, αποτελούν μια ιδανική επιλογή για αποκατάσταση μετά την άσκηση και προσαρμόζονται άψογα στα γούστα και τις προτιμήσεις σου.

Τσάι και πάλι… τσάι

Ένα ζεστό τσάι βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και αντικαθιστά ιδανικά τον καφέ. Πλέον οι γευστικοί συνδυασμοί που είναι διαθέσιμοι στο εμπόριο είναι άπειροι. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί ότι δε σε ικανοποιεί, όμως όταν το βάλεις στην καθημερινότητά σου, σίγουρα δε θα ζεις χωρίς αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί ο καφές στεναχώρια; Η σύνδεσή του με την κατάθλιψη