Ως πότε θα αποφεύγεις το τζιν επειδή ξεπετάγονται τα πλαϊνά παχάκια; Υπάρχουν 3 απλοί και ξεκάθαροι τρόποι που αν τους ακολουθήσεις, θα κάνουν περισσότερη δουλειά από κάθε δίαιτα.

Φάε τα γαλακτοκομικά σου

Σε μια μελέτη του International Journal of Obesity, οι διαιτόμενοι που έτρωγαν τρεις μερίδες άπαχο γιαούρτι για δώδεκα εβδομάδες έχασαν περισσότερο λίπος γύρω από τη μέση σε σχέση με την ομάδα που έλεγχε τη διατροφή της. Επίσης, το γιαούρτι έχει προβιοτικά και υγιή βακτήρια, τα οποία μπορούν να μειώσουν το φούσκωμα αν καταναλώνεται τακτικά. Μπορείς να βρεις προβιοτικά και στο κεφίρ, καθώς και σε συμπληρώματα διατροφής.

Βάλε τα προϊόντα ολικής άλεσης στη διατροφή σου

Αντικατέστησε τα επεξεργασμένα δημητριακά με ολικής αλέσεως. Μια μελέτη της American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι ότι οι άνθρωποι που κατανάλωσαν τρεις ή περισσότερες μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως ημερησίως, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους από εκείνους που δεν είχαν φάει σχεδόν καμία. “Κινόα, ποπ κορν και βρώμη, όλα μετράνε”, λένε οι ειδικοί.

Μην φοβάσαι τα λιπαρά

Έρευνα δείχνει ότι μερικοί τύποι λιπαρών, συμπεριλαμβανομένων του λινελαϊκού οξέος και των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στη μείωση του λίπους γύρω από τη μέση. Οι ηλιόσποροι και το βοδινό κρέας από ζώα που τρέφονται με χόρτα είναι άριστες πηγές λινολεϊκού οξέος, ενώ τα μονοακόρεστα λιπαρά αφθονούν στο αβοκάντο, τις ελιές και τους ξηρούς καρπούς.