Η απιστία του φίλου σου, μπορεί να γίνει κάτω απ’την μύτη σου χωρίς να πάρεις χαμπάρι τίποτα. Το πρώτο πράγμα που νιώθεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι ο σύντροφος σου έγινε άπιστος, είναι ο θυμός για αρχή και στη συνέχεια η στεναχώρια. Τα βάζεις και με τον εαυτό σου άμα λάχει. Προσπαθείς ακόμα, να εξηγήσεις τι τον οδήγησε να βρεθεί ερωτικά με άλλη.

Κι όμως υπάρχουν αφορμές, αλλά σίγουρα καμία απ’τις παρακάτω δεν αποτελούν δικαιολογία για την πράξη. Ούτε σε βοηθούν να τον συγχωρήσεις.

1. Χαμηλή αυτοπεποίθηση

Όταν αρχίζουν οι ανασφάλειες να τον “πνίγουν” κι εσύ δεν βοηθάς στο να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του, θα πάει εκεί που πιστεύει ότι γίνεται αποδεκτός και αρεστός.

2. Λατρεμένο το απαγορευμένο

Τα έλεγε κάποτε και η Αννούλα (η Βίσση ντε). Σαν το απαγορευμένο, τίποτα. Αυτή η αίσθηση του παράνομου που σε εξιτάρει, το κάνει πιο εύκολο για έναν άντρα να γίνει άπιστος.

3. Θέλει να σε χωρίσει, αλλά όχι να μείνει μόνος του

Μπορεί αυτή την ατάκα να την ακούς περισσότερο από τις γυναίκες, αλλά και οι άντρες φοβούνται να μείνουν μόνοι τους. Εμμένουν σε μία κατάσταση κα μία σχέση που δεν περνούν καλά, ακριβώς γιατί φοβούνται την μοναξιά. Αυτό όμως δεν τους κρατάει απ’το να αποζητήσουν αλλού την συντροφιά, έστω και για λίγες φορές.

4. Τον θεωρείς δεδομένο και το ξέρει

Ό,τι χειρότερο σε μία σχέση, να θεωρεί ο ένας τον άλλον δεδομένο. Πόσο μάλλον όταν αυτό νιώθει ο φίλος σου. Αμέσως θα νιώσει υποτίμηση και με αυτόν τον τρόπο είναι σα να σου δείχνει ότι εκεί που δεν το περιμένεις, μπορεί να φύγει μακριά σου.