Όλες έχουμε εμπειρίες από έναν ή περισσότερους, πρώην που άνετα θα διαγράφαμε από την μνήμη, τον τηλεφωνικό κατάλογο και ίσως και από τη ζωή μας! Γιατί μας πλήγωσαν πολύ, μας έκαναν τη ζωή βραζιλιάνικο σίριαλ και δεν μας χάρισαν ποτέ εκείνο το ευτυχισμένο τέλος που τόσο πολύ θέλαμε! Πριν πατήσεις όμως ολική διαγραφή σε ότι τον θυμίζει και βάψεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε, κάνε rewind και σκέψου ποσά μαθήματα σου έχει προσφέρει τελικά η συμπεριφορά του. Γιατί σου έχει προσφέρει πολλά και μάλιστα απλόχερα. Το μόνο που απομένει είναι να μάθεις από αυτά…

Μάθημα Πρώτο:
Η Αλίκη στη χώρα του… Μιχάλη

Όταν ήσουν μαζί του ξέχναγες ακόμα και το όνομα σου, όλα έπαιρναν άλλο χρώμα, γκρι κυρίως, τα πάντα σου φαίνονταν αδιάφορα και ο κόσμος του ήταν για σένα τα πάντα. Και κάπως έτσι κατέληξες να ακούς την μουσική που άκουγε εκείνος, δεν έκανες αστεία γιατί εκείνος σου υπενθύμιζε πως «δεν έχεις καθόλου χιούμορ αγαπούλα μου» και δίσταζες να εκφράσεις οποιαδήποτε άποψη γιατί ήσουν απασχολημένη να παριστάνεις το αμπαζούρ δίπλα του! Τώρα λοιπόν ξέρεις πως σε κάθε σου σχέση από εδώ και πέρα δεν θα γίνεις έρμαιο κανενός, θα λες ότι θες, οπότε θες και αν δεν του αρέσει η άποψη σου, μια φωτεινή ένδειξη δείχνει την έξοδο! Γιατί το να χάνεις τον εαυτό σου μέσα σε μια σχέση δικαιολογείται μόνο την πρώτη φορά.

Μάθημα Δεύτερο:
Εσύ και η άλλη!

Όταν τον γνώρισες δεν μπορούσες να καταλάβεις αν έτσι είναι ο χαρακτήρας του ή αν είναι όντως τόσο θρασύς που σε φλερτάρει ενώ έχει κοπέλα. Για την ακρίβεια έτσι είναι ο χαρακτήρας του, τόσο θρασύς! Και μπορεί το δράμα σε επίπεδα σαπουνόπερας που ακολούθησε να σου άρεσε, γιατί κακά τα ψέματα όλες κρύβουμε μέσα μας μια Μάρθα Βούρτση που δίνει και τη ζωή της για καταστάσεις σχεδόν τηλεοπτικές, αλλά ένα πρέπει να θυμάσαι. Την απάτησε και ίσως κάνει το ίδιο και σε εσένα. Μάθημα δεύτερο λοιπόν, δεν πειράζουμε ότι δεν είναι δικό μας, για να μην μας πειράξουν αυτό(ν) που μας ανήκει!

Μάθημα Τρίτο:
Εσύ και οι άλλες…

Όταν έχεις σχέση με έναν άνθρωπο, σημαίνει πως έχεις σχέση με έναν άνθρωπο. Εκείνον και μόνο. Όχι με την κολλητή του που είναι και friends with benefits που και που, όχι με τις κοπέλες από το μπαρ που μόλις γνώρισε και σκέφτηκε να τις κεράσει το μισό μπουκάλι τεκίλα και ούτε με καμία άλλη. Με εσένα και μόνο! Γι αυτό την επόμενη φορά που θα τύχεις σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, ή σε οποιαδήποτε άλλη που το μυαλό μου δεν μπορεί να συλλάβει τώρα, απλά μάζεψε την οδοντόβουρτσα σου, που βιάστηκες να τοποθετήσεις με καμάρι στο ντουλάπι του και φύγε. Γιατί αν κάτι μάθαμε από τους ακατάλληλους πρώην είναι πως ότι συμβαίνει μια φορά, θα συμβεί ξανά. Και ξανά… Και ξανά!

Μάθημα Τέταρτο:
Έτσι τον γνώρισες και έτσι θα μείνει!

Το πιο σημαντικό και αυτό που ξεχνάμε συνεχώς. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανέναν, πόσο μάλλον έναν άντρα. Το να πείσεις τον εαυτό σου πως τα λίγα ελαττώματα που έχει θα τα διορθώσεις στην πορεία, είναι ένας αστικός μύθος, ίδιος με εκείνον για τους κροκόδειλους στους υπονόμους. Για την ακρίβεια, όσο περνάει ο καιρός τα μικρά ελαττώματα του, που στην αρχή έβρισκες έως και χαριτωμένα, θα φαίνονται σαν τεράστιες αιτίες χωρισμού. Όχι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κανένα και η προσπάθεια θα είναι πάντα άκαρπη. Απλά σκέψου, πως κάποιες στιγμές ούτε τον εαυτό σου δεν μπορείς να τιθασεύσεις. Όπως τον γνώρισες έτσι θα μείνει και το φταίξιμο θα βαραίνει εσένα που τον είχες καταλάβει από την αρχή και έκλεισες τα μάτια σου ηθελημένα. Και για να το καταλάβεις καλύτερα, ο βάτραχος, Πρίγκιπας δεν γίνεται!