Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι πολύ δύσκολο ειδικά για κάποιους οργανισμούς με κακό μεταβολισμό. Υπάρχουν άπειρες συμβουλές στο διαδίκτυο αλλά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή διατροφολόγο, ο οποίος θα σας προτείνει διατροφές για το δικό σας σώμα καθώς κάθε οργανισμός διαφέρει.
Πάμε όμως να δούμε κάποιες συνήθειες που με βάση την κοινή λογική πρέπει να αποφεύγετε.

Καθόλου λίπη

Τα καλά και υγιή λίπη αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής και το σώμα μας τα χρειάζεται. Βοηθούν στην απορρόφηση βιταμινών, υποστηρίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων, την υγεία του εγκεφάλου και των ματιών, την επούλωση και την παραγωγή ορμονών. Επιπλέον είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Ανάμεσα στα υγιεινά λίπη περιλαμβάνονται το τυρί, αυγά, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, αβοκάντο σπόροι chia ή λιναριού.

Καθόλου ζάχαρη 

Τα οφέλη της μείωσης της ζάχαρης είναι πολλά, αλλά η μηδενική κατανάλωση της μπορεί να οδηγήσει στην προσθήκητεχνητών γλυκαντικών στα τρόφιμα και αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι τόσο επιβλαβή όσο η ίδια η ζάχαρη, οδηγώντας σε διαβήτη και στην παχυσαρκία.
Η ζάχαρη μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, απλώς επιλέξτε ολόκληρα φρούτα αντί για χυμό ή μπισκότα. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταναλώνετε επίσης τις φυσικές ίνες που βοηθούν το σώμα να τις αξιοποιήσει καλύτερα.

 

Γιαούρτια με γεύσεις 

Η κατανάλωση γιαουρτιού θεωρείται υγιεινή συνήθεια, καθώς είναι γεμάτη με οφέλη για την υγεία. Περιέχει ασβέστιο, προβιοτικά που είναι καλά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βιταμίνες, πρωτεΐνες. Ωστόσο, τα περισσότερα γιαούρτια με γεύσεις που αγοράζουμε έχουν πολλά πρόσθετα σάκχαρα και γλυκαντικά. Έτσι, αν αγαπάτε πραγματικά το γιαούρτι με φρούτα, προσθέστε ένα φυσικό φρούτο στο γιαούρτι σας.

Υπερβολική κατανάλωση νερού

Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού μας βάρους και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Αν δεν πίνουμε αρκετό νερό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας όμως η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε υπερυδάτωση και αύξηση βάρους.

Η υπερυδάτωση μπορεί να είναι πολύ σοβαρή και εμφανίζεται όταν η ποσότητα αλατιού και άλλων ηλεκτρολυτών στο σώμα αραιώνεται πολύ, θέτοντας σε κίνδυνο τις κανονικές λειτουργίες του σώματος. Επίσης, η συνεχής κατανάλωση νερού μειώνει τα επίπεδα νατρίου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο των κυττάρων του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυττάρων.