Ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν μπορούσαμε να αγκαλιάσουμε τα πάντα. Ας κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο με την παντοδύναμη αγκαλιά.

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις σου να περιλαμβάνουν μια σφιχτή και ζεστή αγκαλιά. Στην πραγματικότητα, η δυνατή αγκαλιά ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που σε καλωσόρισαν στον πλανήτη γη αμέσως μετά τη γέννησή σου. Σε έχουν αγκαλιάσει γονείς, φίλοι, συνάδελφοι, παιδιά και ίσως ακόμη και εντελώς άγνωστοι που προτιμούσες να μην σε αγκαλιάσουν.

Η αγκαλιά είναι καθησυχαστική, παρηγορητική και ηρεμιστική. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, έχουν διεξαχθεί πολλές  μελέτες σχετικά με τις απίστευτες δυνάμεις της αγκαλιάς:

Οι αγκαλιές διώχνουν την αρρώστια

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι συχνές αγκαλιές προστατεύουν πραγματικά τους ανθρώπους από την αυξημένη ευαισθησία στο στρες που με την σειρά του οδηγεί σε διαδόρων ειδών ασθένεις. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, που ήταν άρρωστοι, εμφάνισαν λιγότερα συμπτώματα όταν τους αγκάλιαζαν πιο συχνά.

Οι αγκαλιές απελευθερώνουν ωκυτοκίνη

Η ωκυτοκίνη αποκαλείται συχνά η «ορμόνη της αγάπης» και απελευθερώνεται όταν αγκαλιαζόμαστε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο νιώθεις τόσο ωραία όταν σε αγκαλιάζουν. Έτσι, όταν αισθάνεστε πεσμένοι, δώστε μια σφιχτή αγκαλιά σε όποιον θέλετε και νιώστε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει.

Οι αγκαλιές σε κάνουν να νιώθεις ότι όλα θα πάνε καλά

Αγκαλιάζουμε ενστικτωδώς αυτούς που είναι σε μία δύσκολη κατάσταση. Όταν λαμβάνετε μια αγκαλιά από κάποιον που σας ενδιαφέρει ή που σας κάνει ευτυχισμένους, αυτό σας κάνει να αισθάνεστε ασφάλεια και ενθουσιασμό για το μέλλον.

Οι αγκαλιές μειώνουν το άγχος

Ίσως γνωρίζετε ότι η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη του στρες, αλλά ξέρατε ότι οι αγκαλιές μπορούν πραγματικά να καταπολεμήσουν την κορτιζόλη; Η αγκαλιά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης και να αυξήσει το αίσθημα της ικανοποίησης άρα να σας δώσει την δύναμη να αποτινάξετε το άγχος από πάνω σας.

Η ηρεμία που προσφέρει η αγκαλιά σε κάνει να φαίνεσαι πιο όμορφη

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η ομορφιά πηγάζει από την ψυχή μας. Πράγματι έτσι είναι! Όταν νιώθεις ήρεμος, με αισιοδοξία για το μέλλον και γεμάτος αγάπη από τους γύρω σου αλλά και για τους γύρω σου, δεν μπορεί παρά να λάμπεις!

Πολλές φορές διστάζουμε να αγγίξουμε ο ένας τον άλλον από φόβο μήπως ξεπεράσουμε τα προσωπικά όρια ή κάνουμε κάποιον να νιώσει άβολα, αλλά μερικές φορές αξίζει το ρίσκο (όχι σε περίοδο covid). Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν μια αγκαλιά είναι ευπρόσδεκτη, απλώς ρωτήστε. Ένα απλό, «Μπορώ να σε πάρω μια αγκαλιά;» είναι το πρώτο βήμα.

Μερικές φορές μια αγκαλιά μπορεί να αλλάξει τη μέρα κάποιου και διαρκεί μόνο κάποια δευτερόλεπτα. Αγκαλιάστε περισσότερο τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους φίλους σας. Δείξτε τους ότι νοιάζεστε και θα αποκομίσετε τα οφέλη.