Το καλοκαίρι έχει φτάσει δυναμικά στην Αττική, με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο ήδη από τον Ιούνιο. Οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να αναζητούμε δροσιά και ανακούφιση, και ποιος καλύτερος τρόπος από μια βουτιά στη θάλασσα; Ευτυχώς, η Αττική διαθέτει πολλές παραλίες που προσφέρουν δωρεάν και ωραίο μπάνιο. Ας δούμε πέντε από τις καλύτερες παραλίες για να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

Παραλία Σχοινιάς

Η παραλία του Σχοινιά, κοντά στον Μαραθώνα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Αττικής. Με τη μεγάλη αμμουδιά και τα καθαρά, ρηχά νερά της, είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη ώστε να βρείτε πάντα ένα ήσυχο σημείο, ενώ ο περιβάλλοντας πευκώνας προσφέρει φυσική σκιά και δροσιά.

Παραλία Λιμανάκια

Τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης είναι μια σειρά από μικρούς κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά και βραχώδη τοπία. Αν και δεν έχουν αμμουδιά, οι βραχώδεις σχηματισμοί δημιουργούν μικρές φυσικές πισίνες. Είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την περιπέτεια και την εξερεύνηση, αλλά και για όσους απολαμβάνουν το snorkeling.

Παραλία Αλθέα (Σκαλάκια)

Η παραλία Αλθέα, γνωστή και ως “Σκαλάκια”, βρίσκεται στη Βάρη και προσφέρει ήρεμα και καθαρά νερά. Η πρόσβαση γίνεται μέσω σκαλοπατιών, προσφέροντας μια υπέροχη θέα της θάλασσας κατά την κάθοδο. Η αμμουδιά είναι μικρή αλλά όμορφη, και η παραλία δεν είναι συνήθως πολυσύχναστη, καθιστώντας την ιδανική για ήσυχο μπάνιο.

Παραλία Κακιά Θάλασσα

Η παραλία Κακιά Θάλασσα στην Κερατέα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές της Αττικής. Η αμμουδιά είναι χρυσή και τα νερά καταγάλανα, ενώ οι γύρω βραχώδεις λόφοι προσθέτουν ένα επιβλητικό τοπίο. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση και την ηρεμία μακριά από το θόρυβο της πόλης.

Παραλία Βάρκιζα

Η παραλία της Βάρκιζας, προσφέρει πολλές επιλογές για μπάνιο και χαλάρωση. Αν και ένα μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο και επί πληρωμή, υπάρχει μεγάλο τμήμα που είναι δωρεάν και προσφέρει άνετη πρόσβαση στη θάλασσα. Τα νερά είναι καθαρά και η αμμουδιά αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες.

Το καλοκαίρι στην Αττική μπορεί να είναι απολαυστικό και προσιτό με τις σωστές επιλογές παραλιών. Απολαύστε τη θάλασσα, τη δροσιά και την ομορφιά που προσφέρουν οι παραλίες αυτές χωρίς να επιβαρυνθείτε οικονομικά.

Διάβασε επίσης: 

Αυτή τη σεζόν βγαίνουμε στην παραλία με αυτοπεποίθηση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.