Η σπατάλη των τροφίμων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα των ημερών. Προκύπτει επειδή οι σύγχρονοι καταναλωτές αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που χρειάζονται. Παράλληλα, ένα μεγάλο ποσοστό δε γνωρίζει τους σωστούς τρόπους αποθήκευσης και συντήρησης των τροφίμων. Γι’ αυτό θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε μερικά απλά tricks που θα βοηθήσουν να συντηρήσουμε το φαγητό μας φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

-Κρέμασε τις μπανάνες

Οι περισσότεροι αφήνουμε τις μπανάνες στη φρουτιέρα και γρήγορα βλέπουμε το συγκεκριμένο φρούτο να μαυρίζει. Για να διατηρηθούν οι μπανάνες για μεγαλύτερο διάστημα, μπορούμε να τις κρεμάσουμε από ένα συρτάρι ή κάποιο ντουλάπι χρησιμοποιώντας μια πλαστική σακούλα σαν κρεμάστρα. Το κόλπο είναι να μείνουν μακριά οι μπανάνες από τα υπόλοιπα φρούτα.

-Διατήρησε φρέσκα τα μπισκότα

Αφού ψήσεις τα μπισκότα, το σύνηθες είναι να τα αποθηκεύεις σε ένα δοχείο με καπάκι. Δεν έχει σημασία πόσο καλά το έχεις σφραγίσει. Τα μπισκότα μέρα με τη μέρα θα σκληραίνουν. Ένας έξυπνος τρόπος να τα διατηρήσεις φρέσκα είναι να τοποθετήσεις μια φέτα ψωμί στο ίδιο δοχείο, ώστε τα μπισκότα να απορροφούν υγρασία από αυτό και να παραμείνουν αφράτα για περισσότερες μέρες.

-Λίγο ξύδι στο τυρί

Μερικές σταγόνες ξύδι στο τυρί θα το βοηθήσουν να μη μουχλιάσει γρήγορα. Προσοχή! Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα, για να μην αλλοιωθεί η γεύση και αναγκαστείς να το πετάξεις γι’ αυτό το λόγο. Στη συνέχεια βεβαιώσου ότι το τύλιξες καλά με μεμβράνη και το τοποθέτησες στο ψυγείο.

-Χρησιμοποίησε τα μυρωδικά

Αν έχεις πολλά μυρωδικά στο ψυγείο που αρχίζουν να μαραίνονται, μπορείς εύκολα να τα αναμείξεις με βούτυρο. Αυτό θα σε αποτρέψει από το να τα πετάξεις και θα αποκτήσεις μια ενδιαφέρουσα προσθήκη για επάλειψη στο πρωινό σου.

-Βούτυρο στην άκρη του τυριού

Το τυρί συχνά ξεραίνεται στο ψυγείο, ειδικά στην άκρη. Αλείφοντας λίγο βούτυρο στην άκρη, του δίνεις την υγρασία που χρειάζεται προκειμένου να μην ξεραθεί.

-Βάλε το τζίντζερ στην κατάψυξη

Το τζίντζερ είναι ένα συστατικό που δε χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Γι’ αυτό, η κατάψυξη μας δίνει τη δυνατότητα να το κρατήσουμε τουλάχιστον 2 μήνες. Μπορείς να το κόψεις σε κομμάτια, για να το βγάζεις από την κατάψυξη εύκολα ακριβώς στην ποσότητα που χρειάζεσαι, κερδίζοντας χρόνο τις ημέρες που βιάζεσαι να παρασκευάσεις το γεύμα.