Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή γεμάτη με ψήσιμο μπισκότων, συσκευασία δώρων, χειροτεχνία με τα παιδιά και χρόνο απολαμβάνοντας μεγάλα χριστουγεννιάτικα δείπνα με την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι μια γιορτή παραδόσεων, για τις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι που γιορτάζουν την συγκεκριμένη γιορτή δεν γνωρίζουν πολλά. Επιπλέον, υπάρχει μια αρκετά συναρπαστική ιστορία πίσω από μερικά από τα αγαπημένα μέρη αυτής της εορταστικής περιόδου, εκτός από την αμιγώς θρησκευτική της σημασία.

Μπορείτε να ευχαριστήσετε τον Πρίγκιπα Αλβέρτο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Φτιάξτε ένα αχνιστό φλιτζάνι τσάι όταν κόβετε το δέντρο σας φέτος, για να αποτίσετε φόρο τιμής στην προέλευσή του. Όταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος της Γερμανίας πήρε ένα δέντρο για τη νέα του σύζυγο, τη βασίλισσα Βικτώρια της Αγγλίας. Ένα σχέδιο του ζευγαριού μπροστά από ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Illustrated London News το 1848. Μετά από αυτό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Η Coca-Cola έπαιξε ρόλο στην εικόνα του Άγιου Βασίλη

Προτού η Coca-Cola αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την εικόνα του για διαφήμιση, ο Άγιος Βασίλης φαινόταν περισσότερο τρομακτικός παρά χαρούμενος. Στη συνέχεια, το 1931, η εταιρεία ποτών προσέλαβε έναν εικονογράφο ονόματι Haddon Sundblom για να απεικονίσει τον χαρούμενο γέρο για διαφημίσεις σε περιοδικά. Τώρα, τα παιδιά βλέπουν χαρούμενα όνειρα, αντί να βλέπουν εφιάλτες με θέμα τον Άγιο Βασίλη.

Οι κρεμαστές κάλτσες ξεκίνησαν κατά λάθος

Ο θρύλος λέει ότι κρεμάμε τις κάλτσες δίπλα στην καμινάδα με προσοχή, γιατί μια χρονιά, ένας φτωχός χήρος δεν είχε αρκετά χρήματα για τις προίκες των τριών κορών του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να παντρευτούν. Ο γενναιόδωρος γέρος Σεντ Νικ έριξε μια σακούλα χρυσό στην καμινάδα τους ένα βράδυ και στις φρεσκοπλυμένες κάλτσες που είχαν κρεμάσει τα κορίτσια στη φωτιά για να στεγνώσουν. Μετά από αυτό, η παράδοση κόλλησε!

Το «Silent Night» είναι το πιο ηχογραφημένο τραγούδι

Όλοι γνωρίζουμε τα ίδια χριστουγεννιάτικα τραγούδια που παίζονται σε μαγαζιά και στο ραδιόφωνο όλη την εορταστική σεζόν. Αλλά ένα από αυτά έχει υιοθετηθεί περισσότερο από άλλα. Το “Silent Night” είναι στην πραγματικότητα το πιο ηχογραφημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι στην ιστορία. Έχει περισσότερες από 733 διαφορετικές εκδόσεις με πνευματικά δικαιώματα από το 1978.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων ήταν παλαιότερα παράνομος

Από το 1659 έως το 1681, όποιος πιανόταν να κάνει γιορτάζει στις αποικίες, θα αντιμετώπιζε πρόστιμο για τον εορτασμό. Η αποικία του κόλπου της Μασαχουσέτης δημιούργησε το Penalty for Keeping Christmas. Θεωρήθηκε ότι «τέτοιες γιορτές που τελούνταν δεισιδαιμονικά σε άλλες χώρες» και ήταν «μεγάλη ατιμία του Θεού και προσβολή των άλλων. Η ποινή για την παράβαση του νόμου ήταν πέντε σελίνια.

Μέχρι τον Επαναστατικό Πόλεμο, η ημέρα είχε τόσο μικρή σημασία που το Κογκρέσο πραγματοποίησε ακόμη και την πρώτη του σύνοδο στις 25 Δεκεμβρίου 1789. Τα Χριστούγεννα δεν ανακηρύχθηκαν καν ομοσπονδιακή αργία για σχεδόν έναν αιώνα, αποδεικνύοντας ότι η στάση του Grinch απέναντι στις διακοπές ήταν ζωντανή και καλά πολύ πριν ήταν.

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στέλνει σχεδόν 15.000 άτομα στην εντατική

Αν έχετε δει ποτέ τον Clark Griswold να διακοσμεί το σπίτι του στις διακοπές των Χριστουγέννων, αυτό το στατιστικό πιθανότατα δεν σας σοκάρει. Στην πραγματικότητα, το πιο πρόσφατο δελτίο ειδήσεων της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων εκτιμά ότι 14.700 άτομα επισκέπτονται τα επείγοντα νοσοκομεία κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο από ατυχήματα διακόσμησης που σχετίζονται με διακοπές — δηλαδή περίπου 240 τραυματισμοί την ημέρα. Τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα περιλαμβάνουν πτώση, ρήξεις και καταπονήσεις της πλάτης.

Ο Ρούντολφ ήταν ένα τέχνασμα μάρκετινγκ

Ο Rudolph the Red-Nosed Reindeer εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1939 όταν το πολυκατάστημα Montgomery Ward, ζήτησε από έναν από τους κειμενογράφους του να δημιουργήσει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για παιδιά που το κατάστημα θα μπορούσε να διανείμει ως προώθηση. Μόνο τον πρώτο χρόνο διανεμήθηκαν 2,4 εκατομμύρια αντίτυπα και στα τέλη του 1949 ο Gene Autry ηχογράφησε το τραγούδι “Rudolph the Red-Nosed Reindeer”. Η αξιολάτρευτη ταινία με το νησί των ακατάλληλων παιχνιδιών και τον Χέρμπι το ξωτικό χτύπησε τα ερτζιανά (και τις καρδιές μας) το 1964.

Διάβασε επίσης:

Πρώτα Χριστούγεννα χωρίς γονέα: Πως να υποστηρίξετε τον σύντροφό σας