Εάν σκέφτεστε να κόψετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας και αναρωτιέστε πόσο καλό θα σας κάνει, δείτε την Carolyn Hartz. Πόσο την κάνετε; 50; 60; Κι όμως είναι 70 χρονών και έχει να φάει ζάχαρη εδώ και 28 χρόνια. Και έχει αυτό το σώμα!
Το ξέρουμε δεν είναι εύκολο ειδικά εάν είσαι γλυκατζού! Ήταν κι εκείνη και στην αρχή δυσκολεύτηκε πολύ. Πιστεύει όμως πως είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πήρε στη ζωή της για να είναι υγιής και να διατηρήσει το σώμα της σε καλή κατάσταση.

pri_41753950
Πως τα κατάφερε στην πορεία και διατήρησε αυτή τη συνήθεια; Φροντίζει να τρώει πρωτείνη σε κάθε γεύμα, ειδικά στο πρωινό της (χθες σας τα λέγαμε!). Αυτό τη βοηθάει να μην έχει λιγούρες. Το θέμα δεν είναι να κόψεις μαχαίρι αυτά που αγαπάς να τρως, αλλά πρέπει να προσέχεις πάρα μα πάρα πολύ τις μερίδες που τρως. Καθώς μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός δουλεύει πολύ πιο αργά και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε απόλυτη γνώση του τι τρώμε και τις ποσότητες που καταναλώνουμε.

pri_41753975
Αντί για ζάχαρη η Hartz χρησιμοποιεί το γλυκαντικό Xylitol, που υπάρχει άφθονο στα μούρα και σε ορισμένα λαχανικά, ενώ τονίζει πως ο ύπνος παίζει τεράστιο ρόλο στο να είμαστε υγιείς και να διατηρούμαστε σε καλή κατάσταση. Κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, κάτι που έχει τηρήσει όλη της τη ζωή!
Η Hartz ζει στην Αυστραλία και γι’ αυτό φοράει αντηλιακό κάθε μέρα και δεν κάθεται ποτέ στον ήλιο! Γνωρίζει καλά πόσο κακό κάνει η έκθεση στον ήλιο αφού είχε παρουσιάσει καρκίνο στη μύτη της όταν ήταν 30 χρονών!

Πηγή: Metro