Έχεις βαρεθεί τις πολύπλοκες και πολύωρες προπονήσεις και θες μια απλή άσκηση που θα γυμνάσει συνολικά και -κυρίως- αποτελεσματικά όλο το σώμα σου; Κι όμως αυτή η «απόλυτη» άσκηση υπάρχει κι ακούει στο όνομα «squat».

Η προσωπική trainer της Jessica Alba, Ramona Braganza σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε πως «αν είναι να κάνεις μόνο μια άσκηση, ας είναι τα squats!», καθώς είναι απλά στην εκτέλεση, σε βοηθάνε να κάψεις περισσότερο λίπος σε σχέση με άλλες ασκήσεις και να σμιλέψεις όλο σου το κορμί αρμονικά .

Ναι, είναι πράγματι μια από τις ασκήσεις που μας παιδεύουν περισσότερο, όμως στην πραγματικότητα είναι η καλύτερα για εμάς της γυναίκες. Αν θες να κάψεις λίπος και να χάσεις κιλά, η λύση είναι μια… τα βαθιά καθίσματα!

Το καλύτερο είναι όμως, πως μπορεί να τα κάνεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Ακόμη και το να σηκώνεσαι και να κάθεσαι στην καρέκλα, αφήνοντας το σώμα σου να αιωρηθεί για μερικά δευτερόλεπτα πριν καθίσεις, θεωρείται squat!”

Θες να χάσεις περισσότερες θερμίδες; Στόχευσε σε 30 συνεχόμενες επαναλήψεις που θα βάλουν… φωτιά στους γλουτούς και τους μηρούς σου.

Θες να βάλεις λίγη ποικιλία; Δοκίμασε να εναλλάσσεις jumping squats με κλασικά, wall squats και pistol squats.

About The Author