Τι θα έλεγες για μια γλυκιά νότα στο δέντρο; Είναι μια γρήγορη διαδικασία και κυρίως εύκολη αφού μέσα σε λίγη ώρα μπορείς να τα ψήσεις και στη συνέχεια να τα στολίσεις. Επιπλέον, η τρύπα που έχουν στη μέση τα καθιστά πάρα πολύ εύκολα στο κρέμασμα.Τι κάθεσαι λοιπόν; Ας ξεκινήσουμε!

Υλικά

-ταψί για μίνι ντόνατ (προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα με σιλικόνη – διευκολύνει την αφαίρεση των ντόνατς)
– ένα φύλλο ψησίματος που χρησιμοποιείται μόνο για χειροτεχνίες
– πολυμερικός πηλός σε διάφορα χρώματα
–Ακρυλικό χρώμα σε διαφορετικά χρώματα
– κόλλα που μπορεί να ψηθεί
– πινέλο
– αλεύρι, αλάτι και νερό
– κορδέλα για να τα κρεμάσετε

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και 1/3 φλιτζάνι αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε ακόμη 1/4 φλιτζάνι νερό μέχρι να γίνει ζύμη και στη συνέχεια αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη.

Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και το κάνουμε μπαλίτσα στα χέρια μας, χρησιμοποιώντας το δάχτυλο μας ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο και τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Ψήνουμε για 3 ώρες στους 120 βαθμούς στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε από το ταψί.

Μαλακώνουμε τον πηλό με τα χέρια και στη συνέχεια δημιουργούμε την τρούφα, κόβοντας τον με ένα μαχαίρι. Τώρα είναι η ώρα για να διακοσμήσεις τα ντόνατς. Ξεκινάμε να ζωγραφίζουμε τα ντόνατς με τα ακρυλικά χρώματα. Θα χρειαστούν περίπου τρεις στρώσεις από το καθένα για να φαίνεται σαν πραγματικό. Αφήνουμε να στεγνώσει και συνεχίζουμε κολλώντας την τρούφα. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κορδέλα και τα κρεμάμε στο δέντρο. Τα νέα μας στολίδια είναι έτοιμα!