Σούπερ απλή και νόστιμη συνταγή! Ένα πιάτο που ναι μεν μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνο του ή να προσθέσετε κοτόπουλο για ένα πιο πλούσιο γεύμα. Είναι μια συνταγή που σίγουρα θα σε κάνει master στη κουζίνα και ίσως γιατί όχι να σε στείλει στη μαγευτική Ιταλία. Κάθε πακέτο ζυμαρικών Barilla άλλωστε κρύβει έμπνευση, πάθος και φυσικά απόλαυση. Η μαγειρική είναι αδιαμφισβήτητα ενα δημιουργικό ταξίδι στις αισθήσεις…και όχι μόνο.

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι Barilla

3κσ βούτυρο

2κγ ψιλοκομμένο σκόρδο

1 φλ ζωμό κοτόπουλο

3κσ βούτυρο

1 φλ γάλα

2 κουταλάκια σούπας μαϊντανό

½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύοντας για ένα λεπτό. Σειρά έχει το αλεύρι όπου ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό μέχρι η σάλτσα να δέσει. Πασπαλίζουμε με μαιντανό και παρμεζάνα ενώ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια και σερβίρουμε.

Mini tip: 

Capture

Η Barilla σε προσκαλεί στον κόσμο της Ιταλικής απόλαυσης με οδηγό τις πολυσυσκευασίες ζυμαρικών, ταξιδεύοντας σε στην Πάρμα!

Ξεδίπλωσε το “Master of Pasta” ταλέντο που κρύβεις μέσα σου και διεκδίκησε κάθε εβδομάδα μοναδικά σκεύη κουζίνας αλλά και το μεγάλο δώρο στο τέλος του διαγωνισμού. O μεγάλος διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει aπό αρχές Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Βρες στις πολυσυσκευασίες Barilla με την ειδική σήμανση «Μεγάλος Διαγωνισμός», τον μοναδικό κωδικό, καταχώρησέ τον στο επισκέψου το www.barillamastersofpasta.gr,  και μπορεί να είσαι εσύ ένας από τους τυχερούς που θα διεκδικήσουν μαγειρικά σκεύη με την υπογραφή της Barilla, ενώ ένας μεγάλος τυχερός θα κερδίσει ένα ταξίδι με 3 διανυκτερεύσεις στην Πάρμα της Ιταλίας, για να ζήσει την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στην Academia Barilla!

Μοιράσου με την παρέα σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα τη μαγεία της Ιταλικής κουζίνας και βγες κερδισμένος!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.