Από τότε που ξέσπασε η πανδημία χρειάστηκε να περάσουμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι. Αυτό είχε αρνητικά αλλά και θετικά. Ο κατ’οίκον περιορισμός αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία, για να θυμηθούμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε άνεση, ασφάλεια και ευελιξία στον προσωπικό μας χώρο. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι έχουμε μπει το τελευταίο διάστημα σε διαδικασία ανανέωσης, προκειμένου να αποκτήσουμε το σπίτι που πάντα ονειρευόμασταν.

Αν χρειάζεσαι φρέσκες ιδέες για να μεταμορφώσεις την κουζίνα και το μπάνιο, εύκολα tips για να δώσεις νέα πνοή στο μπαλκόνι και τον κήπο, αλλά και «έξυπνα» προϊόντα που θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο ευκολότερη, η ΙΚΕΑ έχει παρουσιάσει μια σειρά από νέα προϊόντα για κάθε ανάγκη.

Πως θα αποκτήσεις την τέλεια κουζίνα

 

Η ιδανική κουζίνα απαιτεί εύκολη πρόσβαση σε υλικά, χώρους αποθήκευσης και ένα λειτουργικό σχεδιασμό που θα κάνει το μαγείρεμα ευχάριστο. Επίλεξε ένα ανοιχτό σύστημα αποθήκευσης. Θα κάνει την κουζίνα πιο λειτουργική, ενώ παράλληλα θα προσθέσει χρώμα και ποικιλία στον χώρο. Εκεί μπορείς να διατηρείς τα αρωματικά φυτά και τα βότανα που χρειάζεσαι για την παρασκευή του φαγητού. Φτιάξε έναν επιπλέον χώρο αποθήκευσης στον τοίχο. Προτίμησε έναν με ράγες ή άγκιστρα, όπως αυτός της σειράς KUNGSFORS. Οι κάδοι HÅLLBAR για οργανικά απορρίμματα κάτω από τον νεροχύτη, θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίζεις διαφορετικά υλικά σε διαφορετικούς κάδους. Μια απλή πράξη που θα δώσει νέα ζωή στα απορρίμματα.

Επένδυσε στην τέχνη

Η IKEA και η SONOS παρουσίασαν ένα ηχείο που είναι επίσης και ένα έργο τέχνης. Η κορνίζα SYMFONISK με ηχείο WiFi συνδυάζει μοναδικά την τέχνη και την μουσική, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα ήχου. Κυκλοφορεί σε 14 διαφορετικά σχέδια, ώστε να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα με τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Συνδέεται ασύρματα με το WiFi και επιτρέπει ακόμα να δημιουργήσεις ένα πολλαπλό σύστημα ήχου, συνδέοντας το με δύο ή και περισσότερα ηχεία από την ίδια σειρά, αλλά και διαφορετικά ηχεία της SONOS. Κάθε ηχείο ελέγχεται μεμονωμένα, μέσω του SONOS S2 app, ώστε να μπορείς να απομονώνεις διαφορετικούς ήχους σε διαφορετικά δωμάτια.

Πως θα δώσεις νέα πνοή στο μπάνιο

Από την πλήρη ανανέωση του μπάνιου με προσόψεις συρταριών, έως τις πιο μικρές προσθήκες, η διαμόρφωση ενός χώρου χαλάρωσης είναι πιο απλή και πιο οικονομική από ότι πιστεύεις. Επίλεξε έναν καθρέφτη LETTAN, που θα μεταμορφώσει το μπάνιο σε έναν επαγγελματικό χώρο περιποίησης. Πρόσθεσε τον κατάλληλο φωτισμό με το φωτιστικό τοίχου LED LEDSJÖ, για ομοιόμορφο φως, σε όλο το χώρο. Δημιούργησε έναν όμορφο συνδυασμό με τεχνητά φυτά FEJKA για αίσθηση αναζωογόνησης.

Μεταμόρφωσε την αυλή ή το μπαλκόνι

Ακόμα και ο μικρότερος εξωτερικός χώρος μπορεί να γίνει όμορφος και λειτουργικός με απλές προσθήκες. Φτιάξε έναν χώρο για όλη την οικογένεια, εντάσσοντας ένα κιόσκι GUNNÖN. Θα δημιουργηθεί ένας έξτρα χώρος κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, με ήλιο ή βροχή. Αν είσαι λάτρης της γυμναστικής, το στιβαρό παγκάκι SJÄLLAND και το βοηθητικό τραπέζι HUSARÖ είναι η ιδανική επιλογή για τον εξωτερικό χώρο.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης: Μεταμορφώστε το σπίτι σε όαση αξιοποιώντας τις δυνατότητες του μπλε