Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Bruce Willis, 67 ετών, βάζει τέλος στην καριέρα του για «λόγους υγείας», κυρίως επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγου, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες κινηματογράφου που έχει βγάλει ποτέ η Αμερική έχει πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλές ταινίες όπως το Die Hard, Sin City, Pulp Fiction, έκτη αίσθηση, το πέμπτο στοιχείο, Armageddon και πάρα πολλές ακόμη. Το πρόβλημα υγείας του όμως δεν του επιτρέπει να συνεχίσει την καριέρα του καθώς διαγνώστηκε ότι πάσχει από αφασία, γεγονός που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του, όπως ισχυρίστηκε η οικογένεια του στο Instagram.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, η αφασία εμφανίζεται συνήθως έπειτα από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι και δυσκολεύει τον ασθενή να επικοινωνήσει. «Μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα κάποιου να μιλάει, να γράφει, να καταλαβαίνει μια γλώσσα, προφορικά ή γραπτά». Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αφασίας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές, όμως η οικογένεια ηθοποιού δεν διευκρίνισε από ποια πάσχει.

Η καριέρα του ηθοποιού έχει παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του κινηματογράφου, αφού έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες που μέχρι και σήμερα θεωρούνται διαμάντια για την μεγάλη οθόνη. Ο Willis έγινε αρχικά γνωστός από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» όπου συμπρωταγωνιστούσε με τη Cybill Shepherd.

Η ταινία δράσης «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) και ο ρόλος του ανίκητου Τζον Μακλέιν, το 1988, τον έκανε σταρ. Ακολούθησαν πολλές ταινίες δράσης, επιστημονικής φαντασίας και θρίλερ, όπως «Οι δώδεκα πίθηκοι», «Το πέμπτο στοιχείο», το «Pulp Fiction» και η «Έκτη Αίσθηση». Γύρισε συνολικά άλλες τέσσερις ταινίες στη σειρά Die Hard, χωρίς όμως την ίδια επιτυχία. Έχει τιμηθεί με μία Χρυσή Σφαίρα και δύο βραβεία Emmy.