Το καλύτερα brunch για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σε λιγότερο απο 30 λεπτά. Με πολύ απλά υλικά, θα απολάυσετε ένα πολύ χορταστικό γεύμα!

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια  ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 φλιτζάνια ρόκα, χοντροκομμένη, συν 1/2 φλιτζάνι ολόκληρα φύλλα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε έναν φούρνο στους 190°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ρόκα και ανακατέψτε.

Ρίξτε το μείγμα των αυγών πάνω στα λαχανικά και μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να δέσει τελείως η φριτάτα και να ροδίσει από πάνω, περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τη φριτάτα με τα φύλλα ρόκας και περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Καλή σας όρεξη!