Κάθε φορά που ξεκινάς δίαιτα, προσπαθείς να μειώσεις τις θερμίδες από τα γεύματα που τρως επιλέγοντας πιο διαιτητικές τροφές και light προϊόντα. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όμως, για να χάσεις κιλά δεν χρειάζεται να μειώσεις τις θερμίδες, αρκεί να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις.

Οι ερευνητές του BYU ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που μετρούν τις μπουκιές και όχι τις θερμίδες μπορούν να χάσουν έως και 2 κιλά μέσα σε ένα μήνα χωρίς να ακολουθούν μια συγκεκριμένη διατροφή.

Ο επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο MedCrave δήλωσε ότι «αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η κατανάλωση λιγότερου φαγητού. Δεν προτείνουμε στους ανθρώπους να πεινάσουν αλλά να τρώνε λιγότερη ποσότητα από όση τρώγανε».

Με λίγα λόγια, αν θέλεις να χάσεις κιλά καλό είναι να συνεχίσεις να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς όμως να τρως τις ίδιες ποσότητες. Μην τρως μεγάλες ποσότητες χαμηλοθερμιδικών τροφών – όπως συνηθίζουμε να κάνουμε με τροφές που δεν περιέχουν πολλές θερμίδες- αλλά κατανάλωσε ‘κανονικά’ φαγητά σε μικρότερη ποσότητα.