Εκείνη είχε μέσο όρο ύψους 1.57, τώρα έχει πάει στο 1.65. Τότε το προσδόκιμο ζωής ήταν τα 73 χρόνια. Πλέον έχει φτάσει τα 83. Το dress size της ήταν 12. Σήμερα το 16. Τα στατιστικά δείχνουν πως το γυναικείο σώμα, και όχι μόνο αυτό, έχει αλλάξει κατά πολύ μέσα στο πέρασμα του χρόνου. 60 χρόνια πίσω η γυναίκα δεν έδειχνε την σημασία που δείχνει η σημερινή αφού πλέον γυμνάζεται περίπου δύο φορές την εβδομάδα και καταναλώνει 2.300 θερμίδες σε αντίθεση με τις 1.800 του 1957.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το lingerie brand Bluebella είναι πολύ ενδιαφέροντα. Η υγεία της σημερινής γυναίκας είναι πολύ καλύτερη -λογικό αυτό με την εξέλιξη και της τεχνολογίας και της ποιότητας ζωής- ενώ καταναλώνει το 30% από το μισθό της για την γκαρνταρόμπα της. Μάλιστα η συλλογή εσωρούχων της είναι διπλάσια από εκείνη της γυναίκας του 1957. Για παράδειγμα έχει 12 σουτιέν, 6 παραπάνω από εκείνα που είχαν τότε. 

Ποιος ξέρει τι αλλαγές θα καταγραφούν μετά από άλλα 60 χρόνια. Το βασικότερο όμως θα είναι να έχουν γίνει δραστικές αλλαγές στη θέση της στην κοινωνία, στην αγορά εργασίας, σε θέματα ισότητας και σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής. Έχει πολύ δουλειά να γίνει μέχρι τότε.