Αρκετές φορές έχουμε δει διάσημα πρόσωπα, όπως η Μέγκαν Μαρκλ, να κινούν δικαστική διαμάχη με μέσα που δημοσιεύουν προσωπικά δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Όπως έγινε γνωστό η δούκισσα του Σάσεξ δικαιώθηκε στο δικαστήριο εναντίον της εφημερίδας Mail on Sunday.

Η διαμάχη για την επιστολή

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η βρετανική Mail on Sunday δημοσίευσε αποσπάσματα μιας επιστολής που έγραψε η Μέγκαν. Η επιστολή πέντε σελίδων είχε παραλήπτη τον πατέρα της. Η σχέση τους κατέρρευσε την περίοδο πριν από τον γάμο της με τον Χάρι, τον Μάιο του 2018. Ο πατέρας της δεν παραβρέθηκε στο γάμο λόγω ασθένειας και αφού παραδέχθηκε πως πόζαρε για να τον φωτογραφίσουν παπαράτσι.

Η Μέγκαν Μαρκλ κέρδισε τη δικαστική μάχη για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής σε βάρος μιας βρετανικής ταμπλόιντ, η οποία δημοσίευσε αποσπάσματα της επιστολής. Το δικαστήριο του Λονδίνου εξέδωσε μια συνοπτική απόφαση υπέρ της. Η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε ότι ο πόνος που προκάλεσε η εφημερίδα Mail on Sunday και η εκδοτική εταιρεία της είναι βαθύς. Τόνισε επίσης πως το δικαστήριο τους θεώρησε υπεύθυνους για «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Η 39χρονη Μέγκαν, η σύζυγος πρίγκιπα Χάρι, είχε μηνύσει τις εκδόσεις Associated Newspapers. Η ταμπλόιντ τους Mail on Sunday δημοσίευσε αποσπάσματα της χειρόγραφης επιστολής που η δούκισσα του Σάσεξ είχε στείλει στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ. Αυτό πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2018. Ο δικαστής Μαρκ Ουάρμπι αποφάσισε πως τα άρθρα αυτά δημοσιεύτηκαν κατά παράβαση της ιδιωτικότητάς της.

«Η προσφεύγουσα μπορούσε λογικά να αναμένει ότι το περιεχόμενο της επιστολής θα παρέμενε ιδιωτικό». Αυτό εκτιμά ο δικαστής, που κλήθηκε από τους δικηγόρους της Μέγκαν Μαρκλ να εκδώσει μια απόφαση χωρίς τη διεξαγωγή μιας δίκης, που θα προβλεπόταν το φθινόπωρο και θα μπορούσε να εξελιχθεί πλούσια σε αποκαλύψεις σχετικά με τη ζωή του ζευγαριού. Ο Χάρι και η Μέγκαν διαμένουν πλέον στην Καλιφόρνια, αφότου απομακρύνθηκαν από τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Εντούτοις, ο δικαστής είπε ότι θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της επιστολής πρέπει να διευθετηθούν σε μια δίκη.