Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Reload Greece ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον επιταχυντή RG Challenge20. Πρόκειται για ένα 10ήμερο πρόγραμμα «επιτάχυνσης» που θα υποστηρίξει καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις με εντατική καθοδήγηση και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματιών, επενδυτών και συνεργατών. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Λονδίνο (25 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2020) και θα υποστηρίξει 10 startups στην προσέλκυση του πρώτου γύρου επένδυσής τους.

Το RG Challenge20 θα προσφέρει στις startups:

● Πρόσβαση σε περισσότερους από 40 επαγγελματίες, μέντορες και ειδικούς από εταιρείες όπως η Silicon Valley Bank, η Speedinvest, η Joelson Law και η Beotel Net ISP.

● Υποστήριξη στη βελτίωση του επιχειρηματικού τους μοντέλου, της στρατηγικής και των χρηματοοικονομικών τους στοιχείων με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

● Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης του pitch deck μέσα από διαδραστικά εργαστήρια, συνεδρίες προσωπικής εξέλιξης των συμμετεχόντων καθώς και δραστηριότητες σε χώρους όπως το Innovation Lab της Visa και το Google Campus Tech Hub στο Λονδίνο.

● Την ευκαιρία παρουσίασης της ιδέας τους σε ένα πάνελ επενδυτών με σκοπό να κερδίσουν βραβεία και δώρα.

● 1:1 συναντήσεις με επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επιχείρησή τους.

Το RG Challenge20 προσκαλεί startups με πρωτότυπο ή MVP (Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν), έτοιμες να προσεγγίσουν επενδύσεις. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη λήψη αιτήσεων από εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσαν να έχουν θετικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους κλάδους του τουρισμού, της γεωργίας, της ναυτιλίας, των χρηματοοικονομικών ή τραπεζικού τομέα, της ιατρικής, της εκπαίδευσης και της αεροναυπηγικής, ενώ μια AI (τεχνητή νοημοσύνη), Big Data ή Virtual Reality οπτική θα αποτελούσε πλεονέκτημα.

Ο Μιχάλης Σωτηράκος, Διευθυντής του προγράμματος RG Challenge20 (CGO στην Flourish.Zone και πολυβραβευμένος κατά σειρά επιχειρηματίας) είπε: «Το RG Challenge για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα μυήσει startups στο οικοσύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας. Με το ξεκίνημα της νέας δεκαετίας στοχεύουμε στο να βρούμε startups, που θα αλλάξουν το κόσμο και να τις εκπαιδεύσουμε και εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προσελκύσουν επενδύσεις μέσα σε 10 μέρες. Το ποσοστό επιτυχίας μας είναι μεγάλο και αξιοσημείωτο- ελάτε μαζί μας για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας».

Οι αιτήσεις κλείνουν την Παρασκευή 3 Απριλίου. Δήλωσε συμμετοχή εδώ.