Μία σειρά νέων ενημερώσεων φέρνει το Instagram στην προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ανήλικους χρήστες του. Οι ιθύνοντες της δημοφιλούς πλατφόρμας συνεργάστηκαν με ειδικούς ψυχολόγους, φορείς και ΜΚΟ προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα που θα προσφέρουν ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία χρήσης στους Instagramers κάτω των 18 ετών.

Υποστήριξη γονέων και εφήβων με νέους πόρους

Σε συνεργασία με τα Child Mind Institute και ConnectSafely το Instagram δημιούργησε έναν νέο Οδηγό Γονέων προκειμένου όλοι οι γονείς να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμο ενημερωτικό υλικό που θα τους βοηθήσει να καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά ως προς την ορθή χρήση της πλατφόρμας. Ο οδηγός που περιλαμβάνει ανανεωμένα  εργαλεία ασφάλειας και ρυθμίσεις απορρήτου κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμος σε ακόμα περισσότερες χώρες. Ακόμα, οι νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής θα επιτρέπουν την εγγραφή σε χρήστες που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 13ο έτος της ηλικίας τους ωστόσο καθώς πολλοί έφηβοι δηλώνουν ψεύτικες ημερομηνίες γέννησης το Instagram αναπτύσσει νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για να διατηρήσει τους εφήβους ασφαλέστερους και να εφαρμόσει νέες λειτουργίες κατάλληλες για τις νεαρές ηλικίες.

Περιορισμός DM  μεταξύ εφήβων και ενηλίκων

Για την προστασία των εφήβων από ανεπιθύμητες επαφές ενηλίκων, δημιουργήθηκε μια νέα λειτουργία που εμποδίζει τους ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε άτομα κάτω των 18 ετών που δεν τα ακολουθούν. Για παράδειγμα, όταν ένας ενήλικας προσπαθεί να στείλει μηνύματα σε έναν έφηβο που δεν τον ακολουθεί, λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι το DM δεν είναι επιλογή. Αυτή η δυνατότητα βασίζεται στις ενέργειες για την πρόβλεψη των ηλικιών των ανθρώπων χρησιμοποιώντας τεχνολογία μηχανικής μάθησης σε συνδυασμό με την ηλικία που δηλώνουν οι άνθρωποι όταν δημιουργούν ένα νέο προφίλ.

Εικόνα 1 Πηγή φωτογραφία Instagram Blog

Εκπαίδευση εφήβων ως προς την διαχείριση των DM

Εκτός από την αποτροπή συνομιλιών μεταξύ ενηλίκων και εφήβων που δεν ακολουθούν ο ένας τον άλλο, το Instagram φέρνει μία σειρά ειδοποιήσεων ασφαλείας για να ενθαρρύνει τους εφήβους να είναι προσεκτικοί σε συνομιλίες με ενήλικες με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένοι. Οι ειδοποιήσεις ασφαλείας στα DM θα ειδοποιούν τους νέους όταν ένας ενήλικος που έχει πιθανώς ύποπτη συμπεριφορά αλληλεπιδρά μαζί τους σε DM. Για παράδειγμα, εάν ένας ενήλικος στέλνει μεγάλο αριθμό αιτημάτων φίλων ή μηνυμάτων σε άτομα κάτω των 18 ετών, η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο για να ειδοποιήσει τους παραλήπτες και να τους δώσει την επιλογή να τερματίσουν τη συνομιλία ή να αποκλείσουν/ αναφέρουν/ μπλοκάρουν τον συγκεκριμένο ενήλικα.

Εικόνα 2 Πηγή φωτογραφία Instagram Blog

Καθιστώντας πιο δύσκολο για τους ενήλικες να βρουν και να παρακολουθήσουν έφηβους

Τις επόμενες εβδομάδες, η εφαρμογή θα αρχίσει να υιοθετεί διάφορες μεθόδους που θα καθιστούν πιο δύσκολο για ενήλικες που έχουν πιθανώς ύποπτη συμπεριφορά να αλληλεπιδράσουν με τους εφήβους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως ο περιορισμός αυτών των ενηλίκων από την προβολή λογαριασμών εφήβων στους “Προτεινόμενους χρήστες”, την αποτροπή τους από την ανακάλυψη περιεχομένου εφήβων στο Reels ή την Εξερεύνηση και απόκρυψη των σχολίων τους σε δημόσιες αναρτήσεις από εφήβους.

Ενθάρρυνση των εφήβων να κάνουν τους λογαριασμούς τους ιδιωτικούς

Αδιαμφισβήτητα οι ιδιωτικοί λογαριασμοί προσφέρουν περισσότερη προστασία για τους εφήβους, καθώς μπορούν να ελέγχουν καλύτερα ποιοι μπορούν να δουν και να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενό τους. Με νέα εργαλεία και ενημερώσεις το Instagram θα παροτρύνει εφεξής τους εφήβους να ‘’κλειδώνουν’’ τους λογαριασμούς τους και να είναι πιο επιλεκτικοί στην αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες.

Εικόνα 3 Πηγή φωτογραφία Instagram Blog