Είναι μοναδικό πως μια τέτοια απλή συνταγή μπορεί να απογειώσει το τραπέζι σου.

Υλικά

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 φέτες ψωμιού (κόρα) κομμένη σε κύβους

3 φλ ζεστό γάλα

¼ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. αλάτι

1 κουτ. μουστάρδα

⅛ κουτ. μοσχοκάρυδο

⅛ κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

⅛ κουτ. πάπρικα

⅛ κουτ. πιπέρι καγιέν

2 φλ τριμμένο τυρί Havarti

1 φλ τριμμένο τυρί γκούντα

¼ γ. τριμμένο τυρί πεκορίνο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί 8×8. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα μέτριο μπολ ενώ σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό το ψωμί.

Με το υπόλοιπο βούτυρο που έχει απομείνει το λιώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 1 λεπτό συνεχώς ώστε να μη καεί ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα ώστε το μείγμα να γίνει λείο και παχύρευστο για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, μουστάρδα, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, καγιέν και τα τυριά ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια στο ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί από πάνω. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.