Μια πρόσφατη έρευνα εστίασε στο μέσο πλάτος των ισχίων των γυναικών ανάλογα με την εθνικότητά τους, ανατρέποντας κάποιες προσδοκίες για τις Λατινοαμερικάνες, οι οποίες φαίνεται να φορούν στενότερα παντελόνια. Τα δεδομένα από τον ιστότοπο Gitnux, ο οποίος παρακολουθεί τις τάσεις της αγοράς, αποκαλύπτουν ότι οι Νοτιοαφρικάνες κατέχουν την κορυφή της λίστας με μέση περίμετρο γλουτών 105,9 εκατοστά, φορώντας κατά μέσο όρο παντελόνι μέγεθος 40.

Οι Αργεντινές ακολουθούν με 104,1 εκατοστά, και τις Σουηδέζες να ακολουθούν στενά με 103,9 εκατοστά. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Ελληνίδες με 103,4 εκατοστά και η λίστα των πέντε πρώτων ολοκληρώνεται από τις Γερμανίδες με 103,1 εκατοστά. Ενώ κανείς δεν θα εκπλαγεί να βρει τις Αμερικανίδες στην κορυφή λόγω της Κιμ Καρντάσιαν, στην πραγματικότητα αυτές βρίσκονται μόλις στην ενδέκατη θέση με περιφέρεια 102,1 εκατοστά.

Αναφορικά με τις χώρες της Ασίας, η Νότια Κορέα υπερτερεί της Ιαπωνίας και της Κίνας σε ό,τι αφορά το μέγεθος οπισθίων. Η Ινδία, στην 16η θέση, έχει τις περισσότερες γυναίκες να προτιμούν το νούμερο XS, δηλαδή 34 νούμερο ευρωπαϊκού παντελονιού. Ακόμα, η έρευνα επισημαίνει ότι το πλάτος των ισχίων επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία και η γεωγραφική τοποθεσία.

Διάβασε επίσης:

Oι Έλληνες είναι συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι… λέει έρευνα Focus Bari!