Μπορεί να μην σκεφτόμαστε πόσο βλαβερές είναι για τον πλανήτη οι μικρές αποφάσεις που παίρνουμε όπως οι τεράστιες ποσότητες πλαστικού που καταναλώνουμε η τα άπειρα πράγματα που αγοράζουμε ενω δεν χρειαζόμαστε.

Καλλιτέχνες έφτιαξαν έργα τέχνης από σκουπίδια που αντικαθρεπτίζουν την πραγματική εικόνα που έχουμε δημιουργήσει στον πλανήτη μας.

Το «The Parting of the Plastic Sea» κατασκευάστηκε από 168.000 πλαστικά καλαμάκια που συλλέχθηκαν σε διάστημα 6 μηνών.

Μέχρι το 2050, μπορεί να υπάρχει περισσότερο πλαστικό από ψάρια στη θάλασσα. Αν συλλογιστούμε τον συνδυασμό της υπεραλίευσης με την υπερβολική παραγωγή πλαστικό τότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση.

Αυτή η γοργόνα είναι ξαπλωμένη σε 10.000 πλαστικά μπουκάλια, ο αριθμός των μπουκαλιών που χρησιμοποιεί ο μέσος Αμερικανός στη διάρκεια της ζωής του.


Αυτός ο καταρράκτης είναι φτιαγμένος από χιλιάδες μεταχειρισμένα μπλουζάκια υπογραμμίζοντας τα 2500 λίτρα νερού που χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα μόνο βαμβακερό μπλουζάκι.


Αυτή η σπηλιά είναι φτιαγμένο από 18.000 πλαστικά κύπελλα, που συλλέγονται από γήπεδα τροφίμων σε μόλις μιάμιση μέρα με τη βοήθεια εθελοντών.


Τι είδους μέλλον αφήνουμε στην επόμενη γενιά; Να θυμάστε οτι πρέπει να κλείνετε την βρύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.