Οι καταρράκτες θεωρούνται προορισμοί με μια μυστικιστική γοητεία, συχνά βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές όπου η φύση οργιάζει. Στην Ελλάδα, η Έδεσσα έχει συνδεθεί στενά με την ομορφιά των καταρρακτών.

Εκτός από την Έδεσσα, εντυπωσιακοί καταρράκτες μπορούν να βρεθούν σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Ευρυτανία, η Ροδόπη και η Άρτα. Ένας απροσδόκητος προορισμός για καταρράκτες είναι η Αττική, με την περιοχή της Πεντέλης να κρύβει τους καταρράκτες Βαλανάρη.

Οι καταρράκτες Βαλανάρη βρίσκονται στην περιοχή Ντράφι της Πεντέλης, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και το Μαρούσι. Ανάλογα με την ποσότητα των βροχών, οι καταρράκτες μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Τα νερά των καταρρακτών έχουν ύψος 6 μέτρων και βρίσκονται στη μέση του ρέματος, γνωστού ως Λυκορέμα ή Μεγάλο Ρέμα όπως το λένε οι ντόπιοι. Το ρέμα αυτό ξεκινάει από την περιοχή της Μαυρηνόρας στα νότια της Πεντέλης και έχει μήκος περίπου 15 χιλιόμετρα.

Για να φτάσει κανείς στον καταρράκτη, πρέπει να οδηγήσει μέχρι τη λεωφόρο Αχαιών, να παρκάρει το αυτοκίνητό του κοντά στην περιοχή και να ακολουθήσει ένα χωμάτινο μονοπάτι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο δρόμος διακλαδώνει, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει αν θέλει να θαυμάσει τους καταρράκτες από ψηλά ή να φτάσει στη βάση τους.

Διάβασε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Το αστείο βίντεο της Finos Film!

Leave a Reply

Your email address will not be published.