Μια νέα ευκαιρία γεννιέται για τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους με το πρόγραμμα Nespresso Talents 2020. Πρόκειται για έναν μοναδικό διεθνή κινηματογραφικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους σε κατακόρυφο φορμά, που έχει στόχο να αναδείξει εξαιρετικά ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με θέμα «Ενάρετοι Κύκλοι» και να μοιραστούν τη δική τους ιστορία αναδεικνύοντας μια καλή πράξη που άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Στην Ελλάδα ο θεσμός υποστηρίζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Το να αναδείξεις το ταλέντο σου είναι από μόνο του ένα κίνητρο, αλλά αν χρειάζεσαι κάτι επιπλέον για να κάνεις το βήμα αρκεί να σου πω ότι κάθε συμμετοχή θα λάβει μέρος στον εθνικό διαγωνισμό με έπαθλο €3.000 (για τους 3 πρώτους) και μια πρόσκληση για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών. Ακόμα, όλες οι συμμετοχές θα πάρουν αυτόματα μέρος και στο διεθνή διαγωνισμό με έπαθλο το ποσό των €10.000.

Επιπλέον, η Nespresso, για κάθε βίντεο που συμμετέχει στον διαγωνισμό Nespresso Talents 2020, θα φυτεύει 10 δέντρα. Τα δέντρα αυτά θα συμβάλουν σε μια μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία σε συνεργασία με την PUR Projet, για τη μετάβαση μικροκαλλιεργητών καφέ στην οργανική καλλιέργεια με μεθόδους αγροδασοπονίας.

Η κριτική επιτροπή για τον Εθνικό Διαγωνισμό θα ανακοινωθεί σύντομα και θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους ανάμεσα στις 30 επικρατέστερες, τις οποίες θα μπορεί να δει το κοινό στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents. Οι τρεις νικητές της χώρας θα βραβευθούν στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

● Διάρκεια: 19 Φεβρουαρίου 2020 με 25 Μαρτίου 2020

● Προδιαγραφές: 2-3 λεπτά σε vertical format (9:16).

● Θέμα: Ενάρετοι Κύκλοι – δεκτές όλες οι κατηγορίες (πχ. δράμα, μυστήριο, κτλ)

● Όροι, προϋποθέσεις και υποβολή στην ιστοσελίδα Nespresso.com/talents.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.nespresso.com/talents/gr/en/contest