Δεν έχει σημασία από πού ξεκίνησε, δεν έχει σημασία γιατί έγινε τόσο διάσημος, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις για τον dalgona coffee είναι πώς να τον φτιάξεις, γιατί ας το παραδεχθούμε: έχεις μεγάλη περιέργεια να τον δοκιμάσεις και να δεις γιατί έχει λυσσάξει όλη η υφήλιος.

Ευτυχώς τα υλικά είναι πολύ απλά, αλλά όπως καθετί που φτιάχνεις και θέλεις να γίνει καλό, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Θα χρειαστείς λοιπόν 2 κ.σ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή, όπως προτιμάς), γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ, εσύ διαλέγεις), παγάκια και 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ.

Ανοίγω παρένθεση για να πω ότι ευτυχώς μπορείς να αγοράσεις την αγαπημένη σου ποικιλία καφέ από το νέο eshop των Καφεκοπτείων Λουμίδη στο www.kl.gr . Φρεσκοκομμένος καφές όλων των ειδών, ροφήματα, παραδοσιακά γλυκίσματα, αξεσουάρ καφέ και τσαγιού, παραγγέλνεις ό,τι θες σε λίγα μόλις βήματα.

Βήματα είπα και επανέρχομαι στη συνταγή του πιο viral καφέ των ημερών.

  1. Βάζεις τον καφέ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύεις με 2 κ.σ. καυτό νερό μέχρι να κάνει αφρό.
  2. Βάζεις παγάκια σε ένα άλλο ποτήρι και γεμίζεις τα 2/3 με γάλα.
  3. Ρίχνεις από πάνω τον αφρό που έχεις ετοιμάσει και γαρνίρεις με κόκκους καφέ (προαιρετικά).

Να, δες και το βίντεο για το πως θα φτιάξεις dalgona coffee για σιγουριά:

Τώρα αν το δοκίμασες και δεν σου άρεσε, όπως σε πολλούς άλλωστε, μπορείς πάντα να φτιάξεις τον ήδη αγαπημένο σου καφέ με την ποικιλία που παράγγειλες από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη. Υπάρχει κάτι καλύτερο από το άρωμα του φρεσκοκομμένου καφέ;