Η Shannen είναι μια γυναίκα αγωνίστρια όπως την χαρακτηρίζει πλέον ο κόσμος. Από την πρώτη στιγμή μίλησε για την μάχη της με το καρκίνο, δημοσίευσε βίντεο από την διαδικασία ξυρίσματος του κεφαλιού της, έδωσε δύναμη στους ανθρώπους που ζουν με την ίδια αγωνία και τον ίδιο πόνο με βίντεο από την χημειοθεραπεία και επιστρέφει ξανά να δώσει συμπαράσταση με τον δικό της τρόπο.

Τα στάδια της χημειοθεραπείας δεν είναι εύκολα. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως, όπως εξηγεί και η ηθοποιός, και μέρες καλύτερες που μπορείς να αντέξεις σε όλο αυτό που έχεις αναγκαστεί να ζήσεις.

Η ίδια λοιπόν με καλή διάθεση αλλά κουρασμένη και χωρίς το μαντήλι στο κεφάλι της, έχει αποφασίσει ότι θα συνεχίσει την ζωή της. Σε βίντεο που τράβηξε στο αυτοκίνητο της μετά την χημειοθεραπεία, δηλώνει ότι μπορεί να έχει πρησμένο πρόσωπο απ’τα φάρμακα, τα οποία ευθύνονται και για τη ναυτία, αλλά αντί να πάει σπίτι να ξεκουραστεί, προτιμά να κάνει γυμναστική.

Τα μηνύματα συμπαράστασης αλλά και δύναμης ήταν πολλά και σε μία τέτοια φάση του ανθρώπου, η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Όπως ακριβώς και η δύναμη που δέχεσαι απ’τους γύρω σου. Αυτό ας μην το ξεχνάει κανείς!