Αρκετοί από μας, λόγω ανασφάλειας, επιζητούμε την επιβεβαίωση λες και οι άλλοι άνθρωποι είναι τέλειοι και η άποψή τους είναι σωστή. Είναι ψυχοφθόρο και άδικο για τον εαυτό μας να μην έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις με σκοπό την επιβράβευση.

Τι μπορείς να κάνεις:

Γνώρισε τον εαυτό σου: Δες τα θετικά σου στοιχεία και αξιολόγησε τα σε σχέση με τα αρνητικά. Προσπάθησε να μη σε αδικείς και να εκτιμάς τις προσπάθειες και τους καρπούς των κόπων σου.

Μη βάζεις άπιαστους στόχους: Μη βασανίζεις τον εαυτό σου και μη ζητάς παράλογα πράγματα από σένα. Ποτέ δε θα πας στο δέκατο σκαλί αν πρώτα δεν ανέβεις τα πρώτα.

Αποδέξου και αγάπησε τον εαυτό σου έτσι όπως είσαι: Τόσο από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης όσο και από πλευράς χαρακτήρα. Προσπάθησε καθημερινά να εξελίσσεσαι αλλά με ρεαλιστικούς στόχους. Επίσης, ό,τι κάνεις γίνεται από σένα μόνο για σένα καθώς το μέσα σου είναι ο καλύτερος και ο χειρότερός σου φίλος.

Κάνε πέρα τους τοξικούς ανθρώπους: Άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να σε πληγώνουν άσκοπα πρέπει να τους απομακρύνεις ακόμη κι αν είναι στενοί συγγενείς.

Ζήτα τη βοήθεια ενός ψυχολόγου: Όταν πονάει η ψυχή μας πάντα πρέπει να την αφουγκραζόμαστε και να ζητάμε την αρωγή ειδικού.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου ακόμη και για την προσπάθεια. Σημασία έχει πάντα το ταξίδι και όχι μόνο το αποτέλεσμα!