Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τι είναι η vegan διατροφή, αλλά ίσως δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε όταν μας ρωτάνε σχετικά με τα vegan καλλυντικά. Εξ ορισμού, τα vegan καλλυντικά δεν παράγονται από ζώα ή από ζωικά υποπροϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τους συστατικά όπως κερί μέλισσας, μέλι, κολλαγόνο, λανολίνη και κερατίνη.

Η χρήση των vegan προϊόντών έχουν οφέλη όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για εσένα. Για αυτό είναι σημαντικό να τα εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα μακιγιαζ και skincare.

Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη

  • Τα vegan προϊόντα περιέχουν φυσικά συστατικά αλλά και βιταμίνες που βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και χαρίζουν λάμψη και απαλότητα σε αυτό.
  • Είναι πιο ασφαλή για το πρόσωπο καθώς είναι απαλλαγμένα από βλαβερές χημικές ουσίες. Επομένως δεν διατρέχεις κίνδυνο να εμφανίσεις δερματικά προβλήματα όπως ερυθρότητα, ερεθισμούς, αλλεργίες, ακμή, ακόμα και έκζεμα. Τα άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα είναι ευάλωτα στο να κινδυνεύσουν από τα παραπάνω προβλήματα, για αυτό καλό θα είναι να διαλέγουν πολύ προσεκτικά τα καλλυντικά που χρησιμοποιούν.
  • Τα φυσικά vegan καλλυντικά μπορούν να παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα κατά της γήρανσης του δέρματος. Συνδυάζουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, οργανικά συστατικά και εκχυλίσματα από βότανα μπορούν να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας και να χαρίσουν μια υγιή λάμψη.
  • Εκτός από την κακομεταχείριση των ζώων τα καλλυντικά που δεν είναι Vegan μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον συμβάλλοντας στη ρύπανση και την αποψίλωση των δασών. Χρησιμοποιώντας καλλυντικά vegan μπορείτε να έχετε δέρμα που ακτινοβολεί και να κάνετε τη διαφορά!

 

Για αυτούς τους λόγους σας προτείνω την νέα βασική σειρά της essence για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Εάν ψάχνετε για vegan συστατικά, εξαιρετική απόδοση και τέλεια ποιότητα η νέα βασική σειρά της essence έρχεται τώρα στα ράφια ομορφιάς για εσάς. Eάν δεν θέλεις μόνο να φροντίσεις το δέρμα σου, αλλά θέλεις επίσης να δοκιμάσεις νέα look, να πειραματιστείς με δημιουργικές εμφανίσεις και να βρεις το δικό σου στιλ υπογραφής για να εκφράσεις την προσωπικότητά σου, σου έχω τέλεια προϊόντα από την σειρά Clean Beauty της essence.

Hydra MATTE lipstick 406

HELLO, GOOD STUFF! HAPPY BLISS FACE SPRAY

 Hydro hero 24h HYDRATING TINTED CREAM

Kissed by the light illuminating powder

 

 Sensitive BUT WOW VOLUME mascara

 Brow like a boss ink brow gel

 Daily Drop of BEAUTY SLEEP AMPOULE FACE SERUM

ELECTRIC GLOW colour changing lipstick πρασινο

HEART CORE fruity lip balm