Ο πειρασμός να δουλέψεις στο κρεβάτι μπορεί να είναι μεγάλος. Κάποιοι πιστεύουν ότι η εργασία ανάμεσα σε αναπαυτικά παπλώματα και μαξιλάρια είναι χαλαρωτική. Παρόλα αυτά, η μετατροπή το κρεβατιού σε χώρο εργασίας μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην σωματική αλλά και την ψυχική υγεία του ατόμου. Είναι μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες παγίδες της τηλεργασίας. Ακολουθούν 5 λόγοι που αποδεικνύουν ότι δεν είναι καλή ιδέα να μετατρέπεις το κρεβάτι σου σε γραφείο.

-Μπερδεύεις τον εγκέφαλό σου και χαλάς τον ύπνο

Ο εγκέφαλος έχει συνδέσει το κρεβάτι με τη χαλάρωση και τον ύπνο. Όταν δουλεύεις στο κρεβάτι, ο εγκέφαλος αρχίζει να συνδέει το χώρο αυτό με τη δραστηριότητα και όχι με την ανάπαυση. Η σύγχυση μπορεί να τινάξει το ρολόι του ύπνου σου στον αέρα, προκαλώντας αϋπνία. Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών επίσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

-Επηρεάζει την παραγωγικότητά σου

Αν βρίσκεις στρεσσογόνο να φέρνεις δουλειά στο σπίτι, φαντάσου πως είναι να τη φέρνεις στο ίδιο σου το κρεβάτι. Η ελλιπής ξεκούραση και τα προβλήματα ύπνου μειώνουν την παραγωγικότητα. Η εργασία στο κρεβάτι το πιθανότερο είναι να σε κάνει να αισθάνεσαι συνεχώς κούραση.

-Καταστρέφει τη στάση του σώματος

Η εργασία στο κρεβάτι σε παρασύρει να καμπουριάζεις ή να ξαπλώνεις μπροστά στον υπολογιστή. Με τον καιρό οι στάσεις αυτές προκαλούν πόνους στον αυχένα ή στην πλάτη. Επειδή δε νιώθεις άβολα εκείνη τη στιγμή, δε σημαίνει ότι δεν καταπονείς το σώμα σου. Σε αρκετές περιπτώσεις, ότι τα πρώτα σημάδια πόνου εμφανιστούν, είναι αργά για να διορθωθεί η κατάσταση. Συνηθισμένα προβλήματα είναι οι μόνιμοι πόνοι στη μέση και τα αρθριτικά.

-Το κρεβάτι και τα βακτήρια

Όταν το πρόσωπό σου έρχεται σε επαφή με τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες γεμίζει βακτήρια. Η συνεχείς επαφή με αυτούς τους μικροοργανισμούς μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες ή δερματικές παθήσεις.

-Μπορεί να επηρεάσει τη σχέση με το σύντροφό σου

Έρευνες δείχνουν ότι η χρήση του κινητού στο κρεβάτι βλάπτει τις σχέσεις. Η ίδια λογική ταιριάζει και στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών που συνδέονται με την εργασία. Στο κρεβάτι το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά. Η εργασία σε αυτό μπορεί να κάνει το σύντροφό σου να νιώθει παραμελημένος και αποξενωμένος.

Διαβάστε ακόμα: Εργασία από το σπίτι: Τα 11 αντικείμενα που θα αλλάξουν τη ζωή σου