Μπορεί το σκηνικό να έγινε στην Βρετανία και σ’ ένα δημοτικό σχολείο του Kent ωστόσο μην πείτε πως δεν έχετε δει να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και στα μέρη μας.  To προσωπικό του σχολείου Byron Primary School στην περιοχή Gillingham, πρόσεξε πως η τσάντα ενός παιδιού είχε μέσα το Happy Meal των McDonald’s, ενώ ενός άλλου μόνο σοκολατοειδή. Το νέο έκανε το γύρω του διαδικτύου και φυσικά ξεκίνησε μία μεγάλη κουβέντα.

pri_34557696
Ο διευθυντής του σχολείου έστειλε ένα newsletter σε όλους τους γονείς τονίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί μία τέτοια διατροφή από τόσο νεαρή ηλικία και σε καθημερινή βάση, λέγοντας πως μπορεί να τους φαίνεται αστείο και λίγο extreme να διαβάζουν τις παρατηρήσεις του στο χαρτί, στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό θέμα! Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά στο σχολείο και πρέπει να έχουν μία ισορροπημένη διατροφή που θα τους βοηθά να είναι συγκεντρωμένα και όχι απλώς να καταναλώνουν junk food.

pri_34557686
Και τους θύμισε τις κυβερνητικές οδηγίες που υπάρχουν επάνω στο θέμα. Φρούτα, λαχανικά, κρέας ή ψάρι, πρωτείνη χωρίς λίπη, θα πρέπει να είναι το γεύμα των μικρών και έτοιμο φαγητό που σύμφωνα με τη λανθασμένη αντίληψη κάποιων κοστίζει λιγότερο!

Πηγή: Metro