Η πασίγνωστη ψεύτικη κληρονόμος που ξεγέλασε την ελίτ της Νέας Υόρκης κάνει στροφή στην «καριέρα» της και έχει πολλούς υποστηρικτές.

Η Άννα Ντέλβι ή όπως είναι το πραγματικό της όνομα, Άννα Σόροκιν, γνωστή ως η ψεύτικη κληρονόμος που ξεγέλασε την ελίτ της Νέας Υόρκης και αποτέλεσε έμπνευση για τη σειρά «Inventing Anna», επανέρχεται στο προσκήνιο με νέο επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η Σόροκιν είχε καταδικαστεί για απάτη το 2019, αφού κατάφερε να αποσπάσει υπέρογκα χρηματικά ποσά, προσποιούμενη την πλούσια κληρονόμο 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Από τα 12 χρόνια φυλάκισης εξέτισε τα 4 και αφέθηκε ελεύθερη συνεχίζοντας την ζωή της όπως πριν νοικιάζοντας ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Τσέλσι.

Οι δημιουργοί της σειράς αποτύπωσαν με επιτυχία τον χαρακτήρα της, συμπεριλαμβάνοντας τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες και την ιδιαίτερη αγάπη της για διάσημους πίνακες. Η ίδια, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, παραχώρησε σχέδιά της, τα οποία είχε δημιουργήσει όσο βρισκόταν στη φυλακή, σε μία ομαδική έκθεση στο Μανχάταν, ονόματι «Free Anna Delvey». Συμμετέχουν 33 καλλιτέχνες, οι οποίοι υποστηρίζουν, ότι η ιστορία της αποτέλεσε έμπνευση.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Τζούλια Μόρισον, πιστεύει ότι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ούτε ως κακιά ούτε ως ηρωίδα, αλλά ως αφηγήτρια της ιδιαίτερης ιστορίας της. Κάθε έργο πωλείται στην τιμή των 10.000 δολαρίων και έπειτα από κοινή απόφαση των αρμόδιων, το 25% από τα έσοδα, θα διατεθεί για τα δικαστικά έξοδα της Άννας Σόροκιν.