Για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας κορωνοϊού COVID – 19, ο όμιλος Η&Μ ξεκινά άμεσα την παραγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού τον οποίο θα διαθέσει σε νοσοκομεία και σε εργαζόμενους στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο όμιλος Η&Μ θα χρησιμοποιήσει τη δυναμική της εφοδιαστικής του αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων αγοραστικών λειτουργιών και των συστημάτων εφοδιασμού και διανομής, για να ξεκινήσει να παραδίδει τον εξοπλισμό το συντομότερο. Οι ομάδες εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρίας σε όλο τον κόσμο εργάζονται συλλογικά σε αυτή την πρώτη προσπάθεια που γίνεται, για να υποστηρίξουν χώρες και κοινότητες παγκοσμίως.

Μετά από επικοινωνία της CΕΟ του ομίλου Helena Helmersson με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να κατανοήσει τις ανάγκες που υπάρχουν και να προσφέρει την υποστήριξη της εταιρίας, ο όμιλος Η&Μ ξεκίνησε άμεσα να προετοιμάζει την παραγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού για τους παρόχους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

«Ο κορωνοϊός μας επηρεάζει όλους δραματικά και ο όμιλος Η&Μ, όπως πολλοί άλλοι οργανισμοί, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει σε αυτή την ασυνήθιστη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Αυτή η ενέργεια αποτελεί το πρώτο βήμα στις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Είμαστε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού και πρέπει να την προσεγγίσουμε όσο πιο συλλογικά γίνεται», δήλωσε η Anna Gedda, Υπεύθυνη Αειφορίας ομίλου Η&Μ.