Ο καθένας από μας ελκύεται από κάποιο είδος γυμναστικής. Αλλά έχετε σταματήσει ποτέ να σκεφτείτε γιατί επιλέγετε το Bootcamp αντί της γιόγκα; Ή γιατί προτιμάτε να πάτε για μια πεζοπορία παρά να τρέξετε τρία μίλια; Τόσο μεγάλο μέρος της φυσικής κατάστασης έχει να κάνει με την προσωπικότητα, ειδικά αν θέλετε να δημιουργήσετε μια σταθερή ρουτίνα. Και ενώ η αναζήτηση στον ζωδιακό κύκλο για καθοδήγηση μπορεί να μην είναι η πιο επιστημονική μέθοδος, στην πραγματικότητα διδάσκει ένα πολύτιμο μάθημα: Δεν είναι μόνο να σας αρέσει η προπόνησή σας, αλλά επίσης, ιδανικά, να βρείτε κάτι που σας βοηθά να βρείτε ψυχική ισορροπία εκτός από τη σωματική.

Πάμε να δούμε τι γυμναστική προτιμά το κάθε ζώδιο:

Κριός: Γκολφ, Πολεμικές Τέχνες, Spinning

Για τον Κριό, το παν είναι να προκαλέσει τον εαυτό του με μια άσκηση όπου μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του. Η καλύτερη προπόνησή σου είναι να παίξεις ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Όχι μόνο επειδή σε κυβερνά ο Άρης, ο Θεός του Πολέμου, αλλά επειδή πρέπει να κερδίσεις και θα βρεις έναν τρόπο να το κάνεις.

Ταύρος: Τρέξιμο, Πεζοπορία, Άρση Βαρών

Εντάξει, Ταύρε, ίσως η γυμναστική δεν είναι το αγαπημένο σου πράγμα στον κόσμο. Χάρη στον κυρίαρχο πλανήτη Αφροδίτη, είστε κάποιος που λαχταρά άνεση και νέες εμπειρίες, όπως η καλύτερη σοκολάτα ή ένα κρασί, που καταναλώνεται χωρίς να πέσει ιδρώτας. Οι Ταύροι είναι πιο άνετα με τα πόδια τους στο έδαφος.

Δίδυμοι: Τένις, Σπριντ, Ρακέτμπολ

Είναι ένας σίγουρος (και επιστημονικά αποδεδειγμένος) τρόπος για να αποκτήσει κανείς κίνητρα, αλλά ιδιαίτερα για το κοινωνικό σας ζώδιο. Το τένις δεν απαιτεί από εσάς να δουλέψετε μόνο με (ή εναντίον) ενός παρτενέρ. Ο γρήγορος ρυθμός του είναι ο ίδιος με τη γρήγορη σκέψη σας.

Καρκίνος: Πιλάτες, Βασικές Ασκήσεις, Γιόγκα

Έχεις την τάση να αφήνεις τα συναισθήματά σου να σε εκμεταλλεύονται, Καρκίνε, γι’ αυτό χρειάζεσαι κάποιο είδος διαλογιστικής γυμναστικής για να σε κρατά προσγειωμένο. Η γιόγκα σάς επιτρέπει να αισθάνεστε πραγματικά κάθε κίνηση – ακριβώς αυτό που ποθεί η ευαίσθητη φύση σας – ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας να αφήνει τα πράγματα να πάνε όπου είναι να πάνε.

Λέων: Dance Cardio, Ballet Barre, Zumba

Οι Λέοντες λατρεύουν τη σκηνή και τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό και ένα μάθημα χορού, το μάθημα Zumba ή το Ballet Barre είναι ακριβώς για σας. Επιλέξτε κάθε είδους γυμναστική με κίνηση με μια λίστα μουσικής και ενέργεια, και είστε έτοιμοι.

Παρθένος: Πιλάτες, Τένις, Γιόγκα

Όντας λίγο μοναχικός όταν πρόκειται για την αναζήτησή του για την τελειότητα, η Παρθένος χρειάζεται ένα άθλημα που δεν χρησιμοποιεί μόνο σωματική προσπάθεια αλλά και πνευματική οξύτητα στις ενέργειές του. Οι Παρθένοι θα απολαύσουν ένα μάθημα Pilates με κάποιο είδος διαλογισμού ή γιογκικές διατάσεις – χρειάζεστε αυτές τις λίγες στιγμές για να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Δυναμώνετε τον πυρήνα σας, σωματικά και ψυχικά.

Ζυγός: Ποδόσφαιρο, Flag Football, Ομαδικά αθλήματα

Οι Ζυγοί διαπρέπουν συχνά σε ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ. Οι Ζυγοί διαπρέπουν στη συνεργασία. Ένα ομαδικό άθλημα ικανοποιεί την ανάγκη των Ζυγών να συνδέονται και να σχετίζονται με τους άλλους.

Σκορπιός: Πυγμαχία, CrossFit

Οι σκορπιοί είναι έντονοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ευδοκιμούν σε προπονήσεις που τους ωθούν στο απόλυτο μέγιστο, και η πυγμαχία κάνει ακριβώς αυτό—και είναι επίσης εξαιρετικό για την καταπολέμηση οποιωνδήποτε ψυχικών δαιμόνων.

Τοξότης: Πεζοπορία, Σέρφινγκ, Σπορ περιπέτειας

Ζεις για την περιπέτεια, τοξότη, γι’ αυτό οι καλύτερες προπονήσεις σου γίνονται συνήθως σε υπέροχους εξωτερικούς χώρους και σπάνια το βιώνεις ως προπόνηση—είναι απλώς νέες εμπειρίες για να τσεκάρεις τη λίστα σου.

Αιγόκερως: Τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, αναρρίχηση

Σας αρέσει να ασχολείστε με δραστηριότητες που είναι σωματικά προκλητικές και συναισθηματικά ανυψωτικές – ένας συνδυασμός που σας βοηθά να φιμώσετε τον εσωτερικό σας επικριτή. Το αγωνιστικό σερί και η αποφασιστικότητά σας θα σας οδηγήσουν στην κορυφή. Δραστηριότητες όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και η αναρρίχηση θα ικανοποιήσουν την ανάγκη αυτού του ζωδίου για εκπλήρωση.

Υδροχόος: Ποδηλασία, Τραμπολίνο, Παρκούρ

Από όλα τα ζώδια, ο Υδροχόος χρειάζεται την περισσότερη ελευθερία και το ποδήλατο μπορεί να πετύχει δύο στόχους. Ο ένας είναι η προφανής ανάγκη για άσκηση, αλλά ο άλλος είναι η ικανότητα να περιστρέφεται και να αλλάζει κατευθύνσεις από μια ιδιοτροπία. Το ποδήλατο επιτρέπει στον Υδροχόο να αλλάξει γνώμη για το πού θέλει να πάει και πόσο μακριά θέλει να φτάσει. Μπορεί επίσης να πάει μόνος του ή με μια παρέα, επιτρέποντας του να κρατήσει τις επιλογές του ανοιχτές.

Ιχθύες: Stand-up Paddleboarding, Καγιάκ, Γιόγκα

Να σε πάω στο ποτάμι και να σε ρίξω στο νερό, Ιχθύ. Σας αρέσει οτιδήποτε υδάτινο, αλλά μπόνους πόντους αν είναι κάτι στο πιο ενδιαφέρον άκρο του φάσματος: Θα προτιμούσατε ένα Stand Up Paddleboard (SUP) ή το καγιάκ στους γύρους κολύμβησης κάθε μέρα. Επιπλέον, το γαλήνιο περιβάλλον του paddleboarding είναι εξαιρετικό για προβληματισμό και διαλογισμό—σημαντικές πτυχές της ύπαρξής σας.