Η L’Oréal, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους καλλυντικών παγκοσμίως, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ανοίξει την πρώτη σχολή στο Παρίσι που θα απονέμει Πτυχίο στην Κομμωτική και την Επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα σπουδών στο “Real Campus, by L’Oréal” θα χρηματοδοτείται από το Επενδυτικό Πρόγραμμα Δεξιοτήτων της Περιφέρειας Île-de-France, με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επαγγελματιών κομμωτών σε έναν κλάδο που υφίσταται μεγάλες αλλαγές.

Το Bachelor στην Κομμωτική και την Επιχειρηματικότητα θα προσφέρει εκπαίδευση προσαρμοσμένη στη νέα πραγματικότητα της αγοράς, διευρύνοντας και διαφοροποιώντας τις δεξιότητες των κομμωτών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ελκυστικότητα και η απορρόφησή τους στον κλάδο. Επιπλέον, οι μαθητευόμενοι θα εκπαιδεύονται και στη διοίκηση, στην εξυπηρέτηση πελατών και τα ψηφιακά μέσα. Το πρόγραμμα σπουδών έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το καινοτόμο studio Schoolab και θα προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εργαστούν σε μια σειρά από απτά projects, επικεντρωμένα στην εμπειρία του καταναλωτή.

«Προσφέροντας για πρώτη φορά ένα πτυχίο, το οποίο συνδυάζει την κομμωτική με την επιχειρηματικότητα, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα σπουδών υψηλής ποιότητας και να προσφέρουμε σε νέους ταλαντούχους κομμωτές του αύριο, τα εργαλεία που χρειάζονται για να καινοτομήσουν και να αναδιαμορφώσουν την εμπειρία του πελάτη. Για εμάς, πρόκειται μάλιστα για ένα κοινωνικό ζήτημα: επιθυμούμε να προάγουμε αυτό το ουσιώδες επάγγελμα ομορφιάς, να βοηθήσουμε νέους ανθρώπους στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και να υποστηρίξουμε την επιχειρηματικότητα», δήλωσε η Nathalie Roos, Πρόεδρος του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Oréal.

Το πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε επαγγελματίες με πιστοποίηση ή σε εντελώς αρχάριους. Οι τελευταίοι θα ακολουθούν ένα εντατικό πρόγραμμα 4 εβδομάδων (το “Hairdressing Bootcamp”), έτσι ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση για να γραφτούν στη σχολή. Οι σπουδαστές θα έχουν μια σύμβαση μαθητείας, που θα συνδυάζει θεωρία και πρακτική εκπαίδευση περνώντας τους πρώτους τρεις μήνες στη σχολή και τους επόμενους εννιά σε ένα κομμωτήριο.