Το λέω και θα το πω ξανά και ξανά πως πλέον οι επιχειρήσεις δεν αρκεί να έχουν ποιοτικά και αξιόπιστα προϊόντα, πρέπει να έχουν επίσης το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τη βιωσιμότητα. Τα λάθη του παρελθόντος και το γεγονός ότι θεωρήσαμε αυτό τον πλανήτη δεδομένο σήμερα κοστίζουν τη ζωή σε χιλιάδες οργανισμούς της χλωρίδας και πανίδας της Γης.

Έχοντας λοιπόν αυτό στο νου, η L’Oréal Hellas παρουσίασε την πορεία του παγκόσμιου προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης Sharing Beauty With All. Μέσω του προγράμματος, όλες οι διαδικασίες του Ομίλου, από το σχεδιασμό των προϊόντων μέχρι και τη διανομή τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας παραγωγής ή της προέλευσης συστατικών, αξιολογούνται με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Το Group L’Oréal έχει δείξει επανειλημμένα την οικολογική του συνείδηση και γι’ αυτό έχει βραβευθεί πολλές φορές ως παγκόσμιος ηγέτης τον τομέα της βιωσιμότητας. Έχει αναγνωριστεί ως Global Compact LEAD από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις πρωτοβουλίες που προωθεί για το κλίμα και για την υλοποίηση της δέσμευσης για μηδενικές εκπομπές ως το 2050. Είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αναγνωριστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τριπλή “A” διάκριση ως παγκόσμιος περιβαλλοντικός ηγέτης από το Μη Κυβερνητικό Οργανισμό CDP.

Το πρόγραμμα Sharing Beauty With All στηρίζεται σε 4 πυλώνες:

Καινοτομούμε Βιώσιμα: επανασχεδιάζοντας τα προϊόντα με βελτιωμένο περιβαλλοντικό και κοινωνικό προφίλ.

Παράγουμε Βιώσιμα: μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ζούμε Βιώσιμα: ενημερώνοντας και ενδυναμώνοντας τους καταναλωτές για να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις.

Αναπτύσσουμε Βιώσιμα: προάγοντας τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας στις κοινότητες, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές.

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά, με τις εκπομπές CO2 από τα εργοστάσια και τα κέντρα διανομής να έχουν μειωθεί κατά 77%1, το 79% των προϊόντων να έχει βελτιωμένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό προφίλ και 63.584 πολίτες από μη προνομιούχες περιοχές να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στην εργασία. Επιπλέον, πρόσφατα ανακοινώθηκε η εφεύρεση του πρώτου καλλυντικού σωληνάριου με βάση το χαρτί.

Ο κ. Mehdi Khoubbane, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το κληροδότημα βιωσιμότητας που αφήνει η L’Oréal, η οποία είναι ηγέτης στην κατηγορία της αλλά και στην υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία στρέφει το βλέμμα της στο μέλλον της ομορφιάς. Αναγνωρίζοντας ότι είμαστε μόνο στην αρχή μιας μεγάλης διαδρομής, παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον στον τομέα της ομορφιάς».

Η δέσμευση Sharing Beauty With All αποτυπώνεται και στα προϊόντα του Ομίλου, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν συστατικά βιώσιμης προέλευσης, vegan φόρμουλες, βιοδιασπώμενες ή φυσικές συνθέσεις και συστατικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα, η L’Oréal ενθαρρύνει τις μάρκες της να πραγματοποιούν εκστρατείες ευαισθητοποίησης και να κινητοποιούν τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους καταναλωτές σχετικά με σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.