Δοκιμάστε την πιο τραγανή σπανακόπιτα που έχετε φάει ποτε. Μια ευκολη συνταγή που θα λατρέψετε εσείς και οι αγαπημένοι σας.

Υλικά

  • 450 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 280 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή τριμμένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
  • 1 πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 12-18 φύλλα κατεψυγμένη ζύμη φύλλου, αποψυγμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τη φέτα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, τον άνηθο, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετήστε 1 φύλλο ζύμης φύλλου στο έτοιμο ταψί και αλείψτε το φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε, στρώνοντας άλλες 2 φορές, τοποθετώντας τα φύλλα ζύμης το ένα πάνω στο άλλο. Τώρα αλείψτε ένα άλλο φύλλο ζύμης με βούτυρο και τοποθετήστε το κάθετα στο κάτω στρώμα, δημιουργώντας ένα Χ. Επαναλάβετε αυτή τη στρώση άλλες 2 φορές. Αλείφουμε ένα άλλο φύλλο ζύμης με βούτυρο και το βάζουμε ελαφρώς από το κέντρο του x. Επαναλάβετε αυτή τη στρώση άλλες 2 φορές. Απλώς, χρησιμοποιείτε 9 φύλλα ζύμης φύλλου, 3 στρώσεις, σε 3 διαφορετικές κατευθύνσεις.

Πάρτε τη γέμιση από σπανάκι και απλώστε τη με κουτάλι στο κέντρο της ζύμης σας. Φέρτε τις άκρες της ζύμης πάνω και πάνω από το σπανάκι. Αλείψτε τα υπόλοιπα 3 φύλλα ζύμης φύλλου με βούτυρο και στρώστε το πάνω από το σπανάκι, τσακίζοντας τα ελαφρά για να χωρέσουν. Πασπαλίστε με το σουσάμι πάνω από τη ζύμη και ψήστε το στον φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.