Ένα Ιταλικό πιάτο με μαλακά κομμάτια καλαμαριού και πικάντικη σάλτσα. Ο τέλειος συνδυασμός για γεύμα που μπορείτε να συνδυάσετε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί πολτό ντομάτας με ολόκληρες ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
  • 100 γρ. καθαρισμένα καλαμάρια
  • 1/3 φλιτζάνι μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.

Ανακατεύουμε τον πολτό ντομάτας και προσθέτουμε το κρασί, 2 κ.σ. ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα και να αναμειχθούν οι γεύσεις, για 10 λεπτά.

Προσθέστε τα καλαμάρια, σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν πολύ, 25 με 30 λεπτά. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ρίγανη και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.