Η Kim Kardashian που έχει εκατομμύρια θαυμαστές, οι paparazzi την κυνηγούν και δεν διστάζει να δημοσιεύσει μόνη της γυμνές φωτογραφίες, άφησε για λίγο την πολυτάραχη ζωή της και ασχολήθηκε με ένα πολιτικό ζήτημα. Η ίδια κατάγεται από την Αρμενία για την οποία έχει μεγάλη αγάπη και πολλές φορές την αναφέρει σε συνεντεύξεις της.

Έτσι λοιπόν πλήρωσε ένα μεγάλο ποσό στην New York Times προκειμένου να δημοσιευετεί κείμενο της που μιλάει για την γενοκτονία των Αρμενίων. Σε αυτό επιτέθηκε όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε παλιότερο κείμενο της Wall Street Journal, στο οποίο καλούσε τους Αμερικανούς να σταματήσουν τους ισχυρισμούς για την τουρκική βαρβαρότητα, ενώ δεν αναγνώριζε την διαδικασία της γενοκτονία.

Γι’αυτό και η Kim, έγραψε:

«Τα ψέματα κάνουν πάντα καλά πρωτοσέλιδα και τα καλά πρωτοσέλιδα φέρνουν πωλήσεις περιοδικών. Αυτό είναι κάτι που εγώ και η οικογένειά μου έχουμε συναντήσει συχνά στο παρελθόν και πάντα το αφήναμε να περάσει. Αλλά όταν άκουσα για αυτή την ολοσέλιδη διαφήμιση των αρνητών της γενοκτονίας των Αρμένιων στη Wall Street Journal δεν μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι».

«Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι αν η Τουρκία είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για τη γενοκτονία των Αρμενίων και είχε τιμωρηθεί για όσα είχε κάνει, το Ολοκαύτωμα μπορεί να μην είχε συμβεί. Το 1939, μια εβδομάδα πριν από τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία, ο Χίτλερ είπε: ”Ποιος, άλλωστε, μιλάει σήμερα για την εξόντωση των Αρμενίων;”. Εμείς το κάνουμε. Εμείς πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτό μέχρι να αναγνωριστεί από την κυβέρνησή μας, διότι όταν αρνούμαστε το παρελθόν μας θέτουμε σε κίνδυνο το μέλλον μας».