To τοπικό πάχος αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα καθόλη τη διάρκεια του έτους για όλες τις γυναίκες που έχουν περιττό βάρος, συσσωρευμένο σε κάποια ειδικά σημεία του σώματός τους. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εντείνεται κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, που τα ρούχα γίνονται πιο ανάλαφρα και, μοιραία, έρχεται κανείς σε μια πιο άμεση επαφή με τις «προβληματικές» περιοχές. Σε μία τέτοια οξυμένη κατάσταση, συμβάλλουν επίσης λανθασμένοι τρόποι διατροφής ή ερασιτεχνικές δίαιτες μαζί με απουσία γυμναστικής και άθλησης.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, έρχεται να αντιπαρατεθεί επιστημονικά και υπεύθυνα η κρυολιπόλυση (cryolypolisis). Όπως μας εξηγεί η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Dr. Ειρήνη Δ.Λαγογιάννη, «η κρυολιπόλυση είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος για τα ελληνικά πρότυπα, που εφαρμόζεται όμως στην Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια και θεωρείται μη επεμβατική μέθοδος λιπογλυπτικής.

Στην πραγματικότητα, με την κρυολιπόλυση καταπολεμάμε & μειώνουμε το περιττό λίπος, ακόμα και στις πιο «δύσκολες» περιοχές, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Πρόκειται για μια απλή, ακίνδυνη και ανώδυνη, μη επεμβατική διαδικασία, που βασίζεται στην ψύξη των κυττάρων με αποτέλεσμα τη μόνιμη αποδόμησή τους, η οποία γίνεται από εξειδικευμένο-υψηλής τεχνολογίας-   μηχάνημα, και φυσικά από επιστήμονα-επαγγελματία του τομέα υγείας στο ιατρείο μας.

Συγκεκριμένα, δύο κεφαλές δημιουργούν υποπίεση και ακολούθως, πραγματοποιούν ισχυρή ψύξη από -5 έως -10 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να αναρροφήσουν την περιοχή του τοπικού πάχους και να αποδημήσουν μόνο τα λιποκύτταρα, αφήνοντας όλους τους άλλους ιστούς ανέπαφους.                         Οι ομάδες των λιποκυττάρων, όταν εκτίθενται σε ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία αποπίπτουν, χωρίς να βλάπτονται οι γύρω ιστοί (αγγεία, δέρμα, μύες, νεύρα). Έτσι πρακτικά, πετυχαίνουμε τη φυσική απομάκρυνση μέρους των λιποαποθηκών από τα προβληματικά σημεία (βραχίονες, κοιλιά, πλαϊνά κοιλιάς, έσω και έξω μηροί, ανεπιθύμητα ψωμάκια). Με την κρυολιπόλυση επιτυγχάνουμε τελικά:

 • μείωση πόντων,
 • αύξηση του μεταβολισμού,
 • βελτίωση αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας,
 • καθώς και βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας (τον λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού»).

Η Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη επισημαίνει πως με την κρυολιπόλυση, παρατηρούμε απώλεια πόντων και συνολικότερα βελτίωση και σμίλευση της σιλουέτας (σωματογλυπτική). Στα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα των συνεδριών της κρυολιπόλυσης -προφανώς απαιτείται κάποιος ικανοποιητικός αριθμός συνεδριών για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα- είναι ότι:

 • πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία, άρα δεν απαιτεί νυστέρι ή αναισθησία,
 • προσφέρει ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπεία,
 • διαθέτει μηδενικό χρόνο ανάρρωσης, έτσι ώστε ο πάσχων να επιστρέψει περίπου μετά από μία ώρα εφαρμογής της κρυολιπόλυσης στις δραστηριότητές του, χωρίς κανένα σημάδι, χωρίς κανένα πόνο.

 

Η Dr. Ειρήνη Δ. Λαγογιάννη καταλήγει πως η μέθοδος της κρυολιπόλυσης είναι μια εξαιρετική μέθοδος απαλλαγής από το τοπικό πάχος, αρκεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο από ιατρό με πλούσια εμπειρία και ειδική εκπαίδευση σε μια τόσο καινοτόμο θεραπεία».

Η Ειρήνη Δ.Λαγογιάννη είναι:

 • Διδάκτωρ Μsc, Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Τ. Επιστημονικός Συνεργάτης «Νοσ. Α. Συγγρός»
 • Μέλος Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολόγων -Αφροδισιολόγων
 • Μέλος CAMIG

Ιατρείο:  Φοίβης 46, Γλυφάδα, 210 8985811