Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει η ψαλίδα όμως οι περισσότερες γυναίκες την έχουν. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Η αισθητική ενός χτενίσματος μπορεί να καταστραφεί μόνο και μόνο λόγω της ψαλίδας. Υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα καταστρέφουν την τρίχα σου. Διάβασε παρακάτω τι κάνεις λάθος.

 

Δεν χρησιμοποιείς σπρέυ κατά της θερμότητας. Όταν χρησιμοποιείς το σεσουάρ, την πρέσα ή το ψαλίδι για τις μπούκλες η θερμότητα μπορεί να φτάσει και τους 200+ βαθμούς Κελσίου. Λογικό είναι να ζορίζονται οι τρίχες τέτοια θερμοκρασία. Φρόντισε να ψεκάζεις πάντα ένα σπρέυ κατά της θερμότητας.

Δένεις τα μαλλιά σου σφιχτά ενώ είναι βρεγμένα. Πολλές φορές σε ενοχλούν τα μαλλιά σου οπότε αμέσως τα πιάνεις σε μια αλογοουρά ή έναν κότσο. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι η καταστροφή όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα γιατί σπάνε πιο εύκολα.

Δεν βάζεις conditioner. Οι άκρες είναι πάντα πιο ταλαιπωρημένες και χρειάζονται extra αγάπη. Μην προσπερνάς το conditioner το οποίο θρέφει τα μαλλιά σου.

Βάφεις τα ήδη βαμμένα μαλλιά. Εντάξει, γνωρίζεις πως το βάψιμο των μαλλιών δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά δεν γίνεται να μείνεις με το βαρετό καστανό όμως. Όταν θα βάφεις την ρίζα φρόντισε να βάφεις μόνο εκείνη και όχι όλα τα υπόλοιπα μαλλιά. Τα ταλαιπωρείς χωρίς λόγο.

Αφήνεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου λυτά. Ποιο είναι το σωστό τώρα; Να τα πιάνεις ή να μην τα πιάνεις; Το σωστό είναι να κάνεις και τα δύο. Αν τα αφήνεις συνέχεια λυτά ακουμπάνε οι άκρες στο κάθισμα του αυτοκινήτου σου, στα ρούχα σου και όπου αλλού ακουμπήσεις. Με την πολύ τριβή δημιουργείτε η ψαλίδα.

Πλένεις τα μαλλιά σου συνέχεια. Δεν είναι καλό να λούζεσαι στεγνά γιατί αφυδατώνουν οι τρίχες και γίνονται πιο ευαίσθητα. Προσπάθησε να τα πλένεις maximum 2 φορές την εβδομάδα.

Δεν χρησιμοποιείς την σωστή βούρτσα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς την σωστή βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες. Τελευταία έχει βγει μία ειδική όπου τα δοντάκια της είναι από σιλικόνη, άρα πιο μαλακά που δεν καταστρέφει τα μαλλιά. Η πρώτη εταιρία που το κυκλοφόρησε είναι η Tangle Teezer αλλά θα βρεις πολλές απομιμήσεις από άλλες καλές εταιρίες.

Δεν πηγαίνεις συχνά στο κομμωτήριο. Δεν θέλεις να πας γιατί ξέρεις πως το μαλλί σου θα κοντύνει αρκετά. Όμως η ψαλίδα και οι ουρές που έχουν δημιουργηθεί δεν μετρούν ως μήκος γιατί είναι νεκρές. Αν πηγαίνεις πιο συχνά στο κομμωτήριο δεν θα χρειάζεται να κόβεις τόσους πόντους και θα δείχνουν πιο υγιή.