Μια ενδιαφέρουσα νέα τάση στον τομέα των σχέσεων και της αγάπης έχει κερδίσει την προσοχή των ανθρώπων, και θα μπορούσαμε να την αναφέρουμε σαν το “Ραντεβού με τον Εαυτό μας“. Σε αυτή τη νέα πρακτική, οι ανθρώποι επιλέγουν να αφιερώσουν πολύτιμο χρόνο και προσοχή στον εαυτό τους, κάνοντας πράγματα που αγαπούν και απολαμβάνοντας την παρέα του εαυτού τους.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ έναν άνθρωπο που πηγαίνει μόνος του σε ένα μοντέρνο εστιατόριο, ένα μπαρ, ένα μουσείο ή ακόμα και σε ένα πάρκο; Αυτό που κάνει είναι να βγαίνει σε “ραντεβού” με τον εαυτό του – μια πράξη αυτο-φροντίδας που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Αυτή η νέα τάση, γνωστή και ως “Masterdating“, έχει γίνει πολύ δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποτελεί μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια υγιής αίσθηση ευεξίας πριν αρχίσει κανείς μια σοβαρή σχέση με κάποιον άλλο.

Σύμφωνα με την Amy Nobile, μια ειδική σε θέματα ραντεβού και σχέσεων, το “Masterdating” είναι μια πράξη αγάπης και αυτο-συμπόνιας προς τον εαυτό μας. Αναφέρει ότι μέσα από αυτή την εμπειρία, μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας και τα πράγματα που μας φέρνουν χαρά. Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκάλυψη των ενδιαφερόντων και των βαθύτερων θέλω μας σε ένα πλαίσιο μοναξιάς.

Επιπλέον, η Amy Nobile προτρέπει τους ανθρώπους να διαθέτουν μια ολόκληρη ημέρα για το “Masterdating”, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει μικρές χαρές όπως την αγορά λουλουδιών για τον εαυτό μας, την αποστολή σημειωμάτων στον εαυτό μας λέγοντας πόσο ανυπομονούμε να περάσουμε χρόνο μαζί του και τον προγραμματισμό μιας ευχάριστης διαδρομής προς το “ραντεβού” μας. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δημιουργία μιας πλούσιας ημέρας γεμάτης αγάπη και φροντίδα προς τον εαυτό μας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ανακαλύψει τη χαρά του “Masterdating”, καθώς και το δημοφιλές hashtag #MasterDating

Διάβασε επίσης:

Σεξουαλική αυτο-φροντίδα: Κατανόηση της σημασίας των πρακτικών της για την ευημερία