Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια αυτή διαφορετική συνταγή θα σε συναρπάσει.

Υλικά

1/2 κιλό αρακά

1/2 ματσάκι σέσκουλο

3 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 λεμόνι

2 αυγα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

μια πίτα κρούστας

1/4 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και στη συνέχεια βράσουμε νερό σε μια αλατισμένη κατσαρόλα και ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα. Προσθέτουμε τον αρακά μέσα στη κατσαρόλα μαζί με τα σέσκουλα και βράζουμε για 4 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κουταλάκια λάδι και στη συνέχεια τα σέσκουλα με το σκόρδο και το αλατοπίπερο μαγειρεύοντας για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με τον χυμό λεμονιού και μια κουταλιά λάδι. Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε στο μπολ τον αρακά και τα σέσκουλα ανακατεύοντας συνεχώς. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα στη κρούστα και πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί ψήνοντας για 20 λεπτά. Σερβίρουμε μετά από πέντε λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.