Κατ’αρχήν πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις τα στοιχεία της μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπινγκάμπτον, να πούμε ότι δεν είναι όλοι οι άντρες το ίδιο. Υπάρχουν εκείνοι που μετά τον χωρισμό τους βρίσκουν αμέσως την επόμενη και προχωρούν την ζωή τους παρακάτω, κι εκείνοι που δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τον χωρισμό με την πρώην σύντροφο τους. Παρ’όλο που όλες οι γυναίκες έχουμε την θεωρία ότι είναι αναίσθητοι, μελέτες πάντα έρχονται να αποδείξουν το αντίθετο. Κοίτα κάτι πράγματα.

Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη, οι άντρες στεναχωριούνται περισσότερο με τον χωρισμό από αυτό που δείχνουν. Βέβαια ο κάθε χωρισμός είναι διαφορετικός, μιας και εξαρτάται ποιος παίρνει την απόφαση και το πόσο δυνατά συναισθήματα γεννήθηκαν σε αυτήν. Ο Κρέγκ Μόρις, ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου, δήλωσε:

«Ο άντρας είναι πιθανό να αισθανθεί βαθιά απώλεια και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό γιατί σκέφτεται πως θα πρέπει να αρχίσει να είναι και πάλι ανταγωνιστικός για να αντικαταστήσει αυτό που έχασε ή ακόμα χειρότερα γιατί θα σκέφτεται πως η απώλεια είναι αναντικατάστατη».

Ας μιλήσουν καλύτερα οι εμπειρίες!