Η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” πλησιάζει για να ντύσει την Αθήνα στα λευκά. Ζω για την στιγμή που θα ανοίξω τα μάτια μου και όλα θα είναι άσπρα. Μάθαμε λοιπόν και το όνομα της φετινής κακοκαιρίας και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να το συνδυάσω με “τον κακό μας τον καιρό”. Αντίθετα, όταν ακούω το όνομα Μπάρμπαρα ο νους μου τρέχει στα εξής:

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

Για την ιστορία να πούμε πως είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και σκηνοθέτης. Έχει βραβευτεί με δύο βραβεία Όσκαρ (ένα Α’ Γυναικείου Ρόλου κι ένα Καλύτερου Τραγουδιού), οχτώ Βραβεία Γκράμι, πέντε Βραβεία Έμμυ, ένα ειδικό Βραβείο Τόνυ, βραβείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και βραβείο Peabody και είναι μία από τους λίγους καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει Όσκαρ, Έμμυ, Γκράμι και Βραβείο Τόνι. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνες στη μοντέρνα ιστορία της καλλιτεχνικής βιομηχανίας με πωλήσεις πάνω από 71,5 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και 140 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Είναι η μεγαλύτερη σε πωλήσεις γυναίκα καλλιτέχνης στη λίστα των Μεγαλύτερων σε Πωλήσεις Καλλιτεχνών της RIAA, η μόνη γυναίκα που βρίσκεται μέσα στο top 10 και η μόνη καλλιτέχνης εκτός της σκηνής του ροκ.

Barbarella

Ναι θα σκεφτώ ακριβώς αυτό…ντισκομπάλες, παντελόνια καμπάνα, Beegees και πολύ χορό. Στην Νέα Σμύρνη, αν είστε fan της ντίσκο, μπορείτε να πάτε μια βόλτα και να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως. Διοργανώνονται πάρτι και βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες!

Μπάρμπι

Πολύ παιδικό; Πάντως είναι το 3ο που σκέφτομαι όταν ακούω το όνομα Μπάρμπαρα. Την αγαπημένη κούκλα εδώ και δεκαετίες. Την ξανθιά γαλανομάτα καλλονή που πάντα θα μου θυμίζει το πως δεν θα μπορώ να γίνω (μικρό το κακό), αλλά και πως η ομορφιά θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα (δυστυχώς) το κλειδί που ανοίγει τις περισσότερες πόρτες.

Santa Barbara

Φυσικά και θυμάστε τη σειρά που έκανε πάταγο στις αρχές του ’90, αλλά όχι και τόσο στην Ελλάδα. Να θυμίσω περί τίνος πρόκειται, σε περίπτωση που διαφεύγει σε κάποιον! Σάντα Μπάρμπαρα ήταν μια δημοφιλής αμερικανική τηλεοπτική δραματική σειρά, που προβλήθηκε από το 1984 έως το 1993, μια δημιουργία των Μπρίτζετ και Τζέρομ Ντόμπσον, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ηθοποιοί και προβλήθηκε σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η σειρά αποτελείται από 2137 επεισόδια. Στην Ελλάδα η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται από το επεισόδιο 76 και σταμάτησε να προβάλλεται ένα χρόνο πριν τελειώσει.