Καλό χειμώνα δεν θα ευχηθώ (μισώ και την ευχή κιόλας) αλλά όσο να πεις μια αλλαγή στον καιρό την έχεις παρατηρήσει και εσύ. Αντί λοιπόν να σε παίρνει από κάτω τρέχα στη κουζίνα για μια νοστιμότατη συνταγή.

Υλικά

5 μήλα

1 φλιτζάνι γάλα

1 κούπα ζάχαρη

Λίγο αλεύρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Κανέλα και ζάχαρη στη γεύση

Για το Dip:

1 φλ κρέμα τυρί

1 φλ σαντιγί

1 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ξεφλουδίζουμε τα μήλα ενώ στη συνέχεια τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα. Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετούμε το αλεύρι και βγάζοντας τα μήλα από το μείγμα τα βουτάμε μέσα στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι στο τηγάνι τοποθετούμε τα μήλα μέχρι να ροδίσουν και τέλος αφαιρούμε τοποθετώντας τα μήλα σε ένα πιάτο αφού έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για το περιττό λάδι. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Για το dip:

Ανακατεύουμε τα τρία υλικά και μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές βουτάμε τα κομμάτια μήλου!